11 Απρ 2011

Διαθρησκειακός διάλογος Σερβίας και Ινδονησίας

Στο Βελιγράδι, από 7 έως 9 Απριλίου 2011. , διοργανώθηκε από το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων και Διασποράς της Δημοκρατίας της Σερβίας και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στη Σερβία, ο πρώτος διαθρησκευτικός διάλογος Σερβίας και Ινδονησίας. (Међуверски дијалог Србије и Индонезије)

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε αυτή αλλά και σε παρόμοιες προσπάθειες. Το συνέδριο άρχισε με τους χαιρετισμούς του Υπουργού Θρησκευμάτων και Διασποράς της Σερβίας, Srdjan Sreckovic και του Πρέσβη της Ινδονησίας στο Βελιγράδι, Самјуел Самсон.

Στο συνέδριο εκτός από τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο ενεργό συμμετοχή είχαν ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς και ο Επίσκοπος Πορφύριος.

Ο επίσκοπος Ειρηναίος έδωσε διάλεξη για το θέμα των χριστιανών και μουσουλμάνων, ως πλειοψηφία ή μειοψηφία στην κοινωνία, και ο επίσκοπος Πορφύριος μίλησε για τη σχέση μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Την επόμενη ημέρα, οι ομιλητές από την Ινδονησία επισκέφθηκαν το Bajrakli Τζαμί και το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών της Ισλαμικής Κοινότητας της Σερβίας, με την οποία το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Τζακάρτα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας.

Στις 8 Απριλίου και στο αμφιθέατρο της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαλέξεις από μουσουλμάνους θεολόγους από την Ινδονησία.

Υπέγραψαν μάλιστα και συμφωνία για συνεργασία μεταξύ της Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και του Ισλαμικού Πανεπισημίου Τζακάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com