30 Ιαν 2011

Σερβία - Η επίσκεψη του Πάπα και ο σταυρός στην αρχαία Ναϊσσό

Νις – Η εφημερίδα"Nacionalni građanski"σε πρωτοσέλιδό της αναφέρει : Η Σερβία σε δρόμους οικουμενισμού «Εξαιτίας του ερχομού του Πάπα στη Σερβία θα χτιστούν κατοικίες για 125 χριστιανικές χώρες . Ο σταυρός που θα τοποθετηθεί στο λόφο Βίνικ (για τα 1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο ο Άγιος Κωνσταντίνος αναγνώρισε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία) θα είναι ύψους 80 μέτρων και γύρω θα είναι οι κατοικίες δηλαδή χώροι όπου όλες οι χριστιανικές χώρες θα δείχνουν την εθνική ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Στo Νις (παλιότερα Ναϊσσός ή Νίσσα) και στους πρόποδες του μεγαλύτερου σταυρού στα Βαλκάνια, θα υπάρχουν χώροι για εμπορικές χρήσεις. Ο υπεύθυνος για την κατασκευή αναφέρει:

- Σχεδιάζουμε να οικοδομήσουμε ένα μουσείο του Χριστιανισμού, ένα αμφιθέατρο, ξενοδοχείο, multi-media δωμάτιο με κινηματογράφο, εστιατόριο και πολλά καταστήματα να πωλούν αναμνηστικά.

Όλα θα γίνουν σύμφωνα με το ύφος που κυριαρχούσε την εποχή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

- Τα πάντα θα είναι στο πνεύμα της εποχής - φαγητό, ποτό ... Ακόμα και οι εργαζόμενοι θα φορούν ρούχα που είχαν κάποτε οι Ρωμαίοι».

NOVI SAD – Pored katoličkog krsta od 80 metara, na brdu Viniku pored Niša izgradiće se i 125 kuća. Plan je da povodom proslave 1.700 godina od Milanskog edikta, kojoj će prisustvovati i papa Bednikt XVI, svaka hrišćanska zemlja dobije kuću u rodnom gradu cara Konstantina.

Δείτε σχετικά και:

-Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος:"Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικού σταυρού"

Eπίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος, Η Αγιοσαββική Εκκλησία κινδυνεύει

-Σερβία – Συνεργασία Παπικών και Ορθοδόξων για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου το 2013

-Νις – Άρχισαν οι προετοιμασίες για το ιωβηλαίο του 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com