19 Δεκ 2010

Ασυμφωνία χαρακτήρων ή ένα “καλοστημένο παιχνίδι”;

Τελικά συμφωνεί ειλικρινά η όχι ο κ. Ιερώνυμος με το “φυλλάδιο προς τον λαό” το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει ότι "είμαστε μια χώρα υπό κατοχή";

Αρχικά η επίσημη εκδοχή ήταν οτι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ήταν σύμφωνος και φερόταν ενοχλημένος απο το ύφος του κειμένου. Αλλά το «τοπίο» για το αν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμφωνεί με το φυλλάδιο «Προς το Λαό» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τονίζοντας οτι:«Ο αρχιεπίσκοπος δεν διαχωρίζει τη θέση του από τη Σύνοδο και την Ιεραρχία».

Έγκυρες πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, αναφέρουν ότι συντάκτες του συγκεκριμένου φυλλαδίου είναι οι Μητρπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος

Στο μεταξύ κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο σχολίαζαν οτι “η ηχηρή... σιωπή την οποία είχε επιβάλλει ο κ. Ιερώνυμος στην Εκκλησία επιτέλους έσπασε!”

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι “όλοι όσοι τόσους μήνες χύνουν δηλητήριο στην κοινωνία μιλώντας πχ. για "χώρα υπό κατοχή" ας ξανασκεφτούν καλά τι κάνουν, μετά τη άνανδρη επίθεση στον K. Χατζηδάκη.

Ο κόσμος, ναι, είναι αγανακτισμένος. Εξοργισμένος. Άλλα η Ελλάδα στέκεται όρθια. Και μπορεί να νικήσει. Κανείς, λοιπόν, δεν δικαιούται να την παρουσιάζει υπό κατοχή. Τελειωμένη. Νεκρή”.

Είναι προφανές οτι η παρέμβαση της Διοικούσης Εκκλησίας λαμβάνει πλέον πολιτικές διαστάσεις αφού έχει δυσαρεστήσει σφόδρα την κυβερνητική πλειοψηφία. Το ζητούμενο ωστόσο αυτή την ώρα είναι η ουσιαστική αντίδραση-η οποία αναμένεται οσονούπω- του κ. Ιερώνυμου παρά το γεγονός οτι αναγκάστηκε μέσω του Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής να υιοθετήσει το οξύ κείμενο.

Η επίσημη τοποθέτηση-όπως έχει αποκαλύψει πρώτο το newpost.gr- της κ. Μητώση στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι βέβαιο οτι σηματοδοτεί σειρά εξελίξεων αφού είναι αυτή που καλείται να διαχειριστεί τον διάλογο ανάμεσα στις τις δυο πλευρές. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για “καλοστημένο παιχνίδι” τονίζοντας οτι η “σύγκρουση ανάμεσα στην Εκκλησία και την Κυβέρνηση διευκολύνει το σχεδιαζόμενο χωρισμό δίνοντας σειρά επιχειρημάτων και στις δυο πλευρές”. Μάλιστα όπως οι ίδιες πηγές σημειώνουν ο κ. Ιερώνυμος γνώριζε το οξύ κείμενο περί “κατοχής της Ελλάδας” αλλά εντέχνως το άφησε να κυκλοφορήσει ώστε να έχει το περιθώριο να τοποθετηθεί αλλά και να χειριστεί το ζήτημα στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει.

newpost.gr/BD

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον Κ. Χατζηδάκη να κλαίμε και για τις επιθέσεις κατά τον Σωτήρα Χριστό, την Εκκλησία Του, το Τίμιο Σταυρό, στις Άγιες Εικόνες και τους Αγίους σιωπάμε; Φτάνει πια όλη αυτή η χαζομάρα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Από τη δική μου πλευρά θα είχα να πω ότι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, λίαν προσεκτικοί και λιγότερο ενθουσιώδεις.

Ένας λόγος είναι η γνωστή περίπτωση (ταυτότητες, λάβαρα κ.ά.) με τον Χριστόδουλο (θεός σχωρέσ΄τον) και ένας δεύτερος τούτος εδώ :

"Έγκυρες πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, αναφέρουν ότι συντάκτες του συγκεκριμένου φυλλαδίου είναι οι Μητρπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος"

Για το πρώτο όνομα πολλά είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να γράψω άλλα. Για το δεύτερο γνωρίζω ελάχιστα και συνεπώς, το εξαιρώ.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είχαμε έναν Χριστόδουλο στις ημέρες μας, που τον έτρεμαν οι κακοί πολιτικοί και εκκλησιομάχοι και τον συκοφαντούσαν με τις εφημερίδες τους συνέχεια.

Φιλόθεος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com