15 Δεκ 2010

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος σε παρουσίαση βιβλίου του Ποντιφικού Συμβουλίου

Η Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή Σύρου πραγματοποίησε στις 22 Νοεμβρίου 2010, στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμουπόλεως, την παρουσίαση του βιβλίου «Σύνοψη της κοινωνικής διδασκαλίας της Εκκλησίας», έργο του Ποντιφικού Συμβουλίου που εξέδωσε στα ελληνικά η Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή Σύρου το 2010.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Σύρου Φραγκίσκο Παπαμανώλη, για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος της Συνόδου της Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, ανάμεσα στα άλλα είπε ότι: «Ο Χριστός, δεν είπε ούτε ότι οι φτωχοί θα πάνε στον παράδεισο, ούτε ότι οι πλούσιοι θα πάνε στην κόλαση. Ο Χριστός πάνω από το σταυρό στέλνει το μήνυμα να ζούμε μέσα στην αγκαλιά μιας οικογένειας, που ο ένας θα στηρίζει τον άλλο. Αν αυτό το επεκτείνουμε, τότε ο φτωχός θα ενισχύεται από τον πλουσιότερο και ο πλούσιος οφείλει να βλέπει στο πρόσωπο του φτωχού το απλωμένο χέρι του Θεού για βοήθεια. Χαρακτήρισε μάλιστα χρήσιμο και διαφωτιστικό το περιεχόμενο του βιβλίου, συγχαίροντας τους συντελεστές του».

6 σχόλια:

Αγιαντωνίτης είπε...

Ο κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, είναι ο επικεφαλής της παπικής κοινότητας, που πρίν δύο έτη περίπου ζητούσε τη μετάνοιά του και επιστροφή του στην Εκκλησία, ο Πειραιώς Σεραφείμ. Ο οποίος Σεραφείμ την περασμένη Κυριακή συλλειτούργησε με τους: α) Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο, που παρέστη στην ως άνω εκδήλωση των παπικών της Σύρου, και β) Μητροπολίτη Μεσσηνίας, που την Κυριακή 5/12 συμπροσευχήθηκε και ασπάστηκε (με) τον "αρχιεπίσκοπο"-δριύδη Καντέρμπουρυ, Ρόουαν Ουίλιαμς. Επιπλέον, ο μέν Μεσσηνίας εγκωμίασε πρόσφατα στα "ονομαστήριά" του δημοσίως τον Πειραιώς, που τα "λέει έξω από τα δόντια", ο δέ Πειραιώς λίγες μέρες πρίν, "απεκατέστησε την τιμή" του Μεσσηνίας, με δημόσια δήλωσή του, πως δεν παρουσιάζει καμμιά εκκλησιολογική εκτροπή (περί "διηρημένης εκκλησίας" κτλ.), σαν κι αυτή που καλή ώρα είχε εντοπίσει στον κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, τον καλό φίλο κατά τ' άλλα του Μητροπολίτου Σύρου. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς......

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Το σχόλιο του Αγιαντωνίτη είναι πολύ σημαντικό και αξιοπρόσεκτο. Για να καταλάβουν κάποιοι ποιός είναι ο Σεβ. Πειραιώς και αν όντως έχει τα κότσια να ηγηθεί ενός καθαρού αντιοικουμενιστικού αγώνα. Και τον άγιο Σύρου γνωρίζουμε και τον άγιο Μεσσηνίας. Αυτόν που δεν γνωρίζουμε ακόμη (γιατί δεν αποκαλύφθηκε) είναι ο άγιος Πειραιώς. Θα δείξει....

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο "άγιος" Σύρου πιστεύει ότι είναι πολύ εξυπνάκιας και δύναται να κοροϊδεύει τους πάντες. Να στέκεται πότε δίπλα στον Πειραιώς πότε πλάι στους παπικούς, πότε να προσεγγίζει τον έτερο "άγιο" Μεσσηνίας, πότε να βρίσκεται στην μια μητρόπολη και πότε στην άλλη, στην δείνα παρουσίαση βιβλίου ή στην τάδε εκδήλωση και τις περισσότερες φορές εκτός της έδρας του. Φαίνεται ότι η προεκλογική εκστρατεία-κούρσα για την αρχιεπισκοπική θέση του "πάσης Ελλάδος" για τον "άγιο" Σύρου έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς. Κάποιος εκεί στην ιερά σύνοδο ας προτρέψει αδελφικά στον "άγιο" Σύρου να περιορίσει τις προεκλογικές του εκδρομές και τις συνεδριακές του περιηγήσεις και να περιορίσει τις μετακινήσεις του στα όρια της διοικητικής του ευθύνης.

Ανώνυμος είπε...

To κακό δεν τόσο με τον Σύρου όσο με καλούς επισκόπους σαν τον Φλωρίνης Θεόκλητο, που συναγελάζεται αρχιοικουμενιστές σαν τον Σύρου!

Αυτά διδάχθηκε τόσες δεκαετίες απο τον άγιο Αυγουστίνο Καντιώτη;;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

lykourgos nanis είπε...

Συγχαίρω τον Αγιαντωνίτη για τα αποκαλυπτήρια του μητροπολίτη Πειραιώς!Ο Πειραιώς επί πλέον συμμετείχε στις χειροτονίες των μοιχεπιβατών της Κηφισιάς και του Ιλίου.Του έστειλα προ μηνών e-mail διαμαρτυρίας όπως και στο μητροπολίτη Νικόλαο Χατζηνικλάου κι ακόμη περιμένω απάντησή τους.Είναι που αφουγκράζονται τους πιστούς!

Ανώνυμος είπε...

Πότε άραγε θα καθαιρέσουν οι Ιεράρχες τον οικουμενιστή Σύρου ως οφείλουν;

Φαίδων

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com