29 Νοε 2010

Εγκύκλιος του Mητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία για την Κάρτα του Πολίτη

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Ιερά Μητρόπολις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε θερμά τις ακτίνες για την σφαιρική ενημέρωση στο θέμα. Και ο άγιος Λαγκαδά προέβη σε σχετικές δηλώσεις, ενώ σε απο 25-11-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται επι λέξει: "Επίσης εισάγεται η έξυπνη κάρτα του δημότη και υλοποιείται έτσι η έξυπνη κάρτα του πολίτη".

Ιωάννης Μ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι επισημάνσεις του Γόρτυνος Ιερεμία πιστεύω.
Αν η Κάρτα έχει το 666 δεν θα την πάρουμε.

Αναστάσιος

Ανώνυμος είπε...

Οι συμβολικές εκφράσεις των προφητειών της Αγ.Γραφής, ερμηνεύονται από την Εκκλησιαστική-ιστορική μέθοδο ερμηνείας της Αγ. Γραφής πάντοτε αλληγορικά. Κάποιες προφητείες εκπληρώνονται με τρόπο που ουδείς φαντάζεται. π.χ. ο προφήτης Ησαϊας προφήτευσε: "ιδού η Παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσουσι το όνομα αυτού Εμμανουήλ". Η προφητεία επαληθεύθηκε στον Χριστό, αλλά ο Ιησούς δεν είχε ποτέ ως όνομά του το όνομα Εμμανουήλ. Πως άραγε θα επαληθευθεί το χξς; ως 666; ως κάτι άλλο, όπως π.χ. η νομιμοποίηση του πανσεξουαλισμού, από τον αντίχριστο όταν έρθει όπως παρατηρήθηκε; (επαναλαμβάνόμενο το έξ ή six); Όσο για το πότε, ουδείς άνθρωπος γνωρίζει ούτε ο Υιός -ως άνθρωπος- ει μη ο Πατήρ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Όχι "άγιε" Γόρτυνος! Δεν είναι μαρτυρία αυτή ορθοδόξου ιεράρχη διότι: α. δεν είσαι παλικάρι όπως οι αγωνιστές που επικαλείσαι. Υπόγραψες την ομολογία πίστεως και μετά μόλις ο πατριάρχης έκανε ότι θα σου θυμώσει την πήρες πίσω! Τα παλικάρια του 21 όμως δεν έβαζαν υπογραφή στον Ιμπραήμ κι ας τους έκοβαν τα κεφάλια οι τούρκοι. Και ένας που έβαλε έμεινε στην ιστορία ως ο μέγας προδότης (Νενέκος), 2. Η προφητεία για το χάραγμα έχει επιβεβαιωθεί "άγιε" Γόρτυνος. Είναι γνωστό και σε παιδάκια τριών ετών ότι καμιά συναλλαγή δεν είναι εφικτή σήμερα εάν ένα οποιοδήποτε προϊόν δεν φέρει γραμμωτό κώδικα. Το αμφισβητείς; Άσε την πολλή σου "μελέτη" κατά μέρος και πήγαινε να ψωνίσεις κι από κανένα σούπερ μάρκετ να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι. Επομένως το "ουδείς δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι άνευ χαράγματος" (γραμμωτός κώδικας) υφίσταται, είτε σε βολεύει είτε όχι, 3. Οι τρεις εν καμίνω Παίδες δεν είπαν: "εμείς πιστεύουμε στον Θεό. Θα φάμε ειδωλόθυτα, θα προσκυνήσουμε την εικόνα του Ναβουχοδονόσορα και ο Θεός του Ισραήλ (ή η καλή μας η Παναγίτσα) θα μας σώσει...γιατί εμείς πιστεύουμε στον καλό μας τον Θεούλη! Ο Θεός του Ισραήλ έσωσε του τρεις Παίδες επειδή ακριβώς ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ έστω και τον ελαχιστότατο συμβιβασμό. Και όχι μόνο δεν έπαθαν τίποτα αλλά οι δήθεν απειλές της φωτιάς (ή της...παύσης του μισθού σε όσους αρνηθούν την δυσώνυμο κάρτα) δεν τους πείραξαν καθόλου! Όπως δεν τους πείραξε και η βρώση των των φτωχών θρεπτικά οσπρίων έναντι των πλουσίων ειδωλόθυτων κρεών. Συμπέρασμα: η Αγία Μιά Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αιχμάλωτη των διεφθαρμένων (είτε πνευματικά, είτε ηθικά, είτε και τα δυο) ηγητόρων της, οι οποίοι εκτός ότι οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα τους εαυτούς τους στην απώλεια, επιμένουν να οδηγήσουν και το ποίμνιο στην ίδια πορεία, έστω κι αν αυτό, όχι τόσο από γνώση, αλλά από διαίσθηση αντιδρά και δεν θέλει να ακολουθήσει! Το Άγιο Πνεύμα θα καθοδηγούσε αληθινά μια σύνοδο αρχιερέων στην Σωτηρία και την Λύτρωση όταν έστω και δέκα "εκ των Σοδόμων" ήταν αντάξιοι στο σχήμα και στην θέση που κατέχουν. Η διαφθορά και το βόλεμα των ηγητόρων μας ίσως να ξεπερνά και αυτά που γνωρίζουμε ή υποθέτουμε... Το ίδιο άλλωστε δεν έπαθε και η "συνοδική αρχή" στην Φλωρεντία; Όλοι υπόγραψαν εκτός ενός, αλλά η συνοδικότητα εκφράστηκε στον ένα, ο οποίος είχε ήθος, βιωτή και φρόνημα Ορθοδόξου Χριστιανού και δη Ιεράρχη...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com