29 Νοε 2010

Αντιπροσωπεία του Βατικανού στο Φανάρι για την Θρονική Εορτή

Στην Κωνσταντινούπολη αφίχθη πριν από λίγη ώρα η επίσημη αντιπροσωπεία του Βατικανού, που θα παραστεί στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» της Ρ/Καθολικής Αντιπροσωπείας ηγείται ο Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Οι Αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Αρχιεπίσκοπο Antonio Lucibello, Νούντσιος του Βατικανού στην Άγκυρα, τον Επίσκοπο Brian Farell και τον Ιερέα Antonio Ricardi.

Πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι απόψε το βράδυ θα υπάρχει επίσημο δείπνο στην Νουντσιατούρα της Πόλης με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Περγάμου κ. Ιωάννη και Σασίμων κ. Γενναδίου.

Αύριο Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου η Αντιπροσωπεία θα εκκλησιαστεί στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ενώ το μεσημέρι με το πέρας της Λειτουργίας θα συμμετάσχουν στο επίσημο δείπνο, που παραθέτει το Πατριαρχείο για τη Θρονική Εορτή.

Επίσης, το βράδυ θα η Αντιπροσωπεία θα παρευρεθεί στην επίσημη δεξίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ξηροκρήνη του Βοσπόρου.

Τέλος, οι επίσημες συνομιλίες με την αρμόδια συνοδική Επιτροπή επί του Διαλόγου με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα διεξαχθούν το πρωί της Τετάρτης, 1ης Δεκεμβρίου 2010.

romfea.gr – Αιμίλιου Πολυγένη

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δυστυχώς μέρα με την ημέρα, η ημετέρα ημών Μητέρα Εκκλησία (αλλά και πολλές μιμήτριες αδελφές και θυγατέρες της) ωθεί όλο και περισσότερο Φιλόχριστο, Ορθόδοξο Λαό προς τα "έξω" του Πανσέπτου, Μαρτυρικού Πατριαρχικού Ναού προκειμένου να φιλοξενήσει εκεί επισήμους, αλλοδόξους και ετερεδόξους που καμιά σχέση δεν έχουν με την Ζηζιουλική θεώρηση της εκκλησίας ως "κοινής ευχαριστιακής συνάξεως επί το αυτό". Άνθρωποι που δεν δύνανται να μετάσχουν στο κοινό ποτήριο, είτε διότι οι ίδιοι δηλώνουν "άθεοι", είτε διότι είναι ετερόδοξοι ή ακόμα και αλλόδοξοι, αποκλειόμενοι της Θείας Ευχαριστίας "εξ ορισμού", βρίσκονται παριστάμενοι της Θείας Τραπέζης. Και όμως, ο "οικουμενικός" ποιμενάρχης μας και αλλά και οι άλλοι "ποιμένες" ολοένα και περισσότερο ωθούν εμάς το ποίμνιο προς τα οπίσω ή προς τα έξω προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος χώρος στον σολέα να συγκεντρώσει όλους αυτούς που εξ' ορισμού η Θεία Ευχαριστία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την μετοχή σ' αυτήν. Σημειολογικά η εικόνα αυτή δεν διαφέρει καθόλου από τις κατά καιρούς επιθετικές εγκυκλίους του πατριάρχη μας ότι δηλαδή θα τιμωρήσει τους χιλιάδες ορθοδόξους αδελφούς του επειδή τυγχάνει να έχουμε υπογράψει την Ομολογία της Ορθοδόξου Πίστεως ή άλλως διώχνει τα πρόβατα από την ποίμνη προκειμένου να εισαγάγει σ' αυτήν τσακάλια, λύκους, κύνες και αρκούδες...Βέβαια ο πατριάρχης μας πιστεύει ότι αυτά τα άγρια θηρία, που με τόση ευκολία εγκολπώνεται, θα χορτάσουν αναλώνοντας μόνον το ποίμνιο, του οποίου έχουν γίνει πλέον συγκάτοικοι και ότι δεν θα κατασπαράξουν και τους ποιμένες! Αλλά πατριάρχη μας, επειδή ηγείσαι και του θρησκευτικού οικολογικού κινήματος, μάθε ότι τα αγρίμια αυτά δεν διακρίνουν ποίμνιο και ποιμένες κατά την αναζήτηση τροφής. Μην ευελπιστείς ότι επειδή παρέδωσες το ποίμνιο με τόση ευκολία στην βορρά αυτών των αγριμιών, ότι σύντομα δεν θα έρθει και η σειρά σου...Όσο για την θεολογική σχολή της Χάλκης, έχω γράψει πολλάκις, οι Τούρκοι μας ευεργετούν και μας προστατεύουν που είναι κλειστή. Για φανταστείτε πόσοι νέοι Ζηζιούληδες, Σαββάτοι ή Γεωργακοπούλοι θα είχαν αποφοιτήσει από αυτήν! Ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός επιλέγει μερικές φορές μυστηρίους και παραδόξους οδούς προκειμένου να μας σώσει (κάτι που εμείς μάλλον αρνούμαστε πεισματικά να κατανοήσουμε...)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν είπε...

Ν'αγιάσει το στόμα σου ....Χρυσόστομε.... και το χέρι που'γραψε το σχόλιο. Κύριε Αντιοικουμενιστή μας θύμισες τότε που πριν οκτώ περίπου χρόνια ο επίσκοπος Δημητριάδος στην Ι. Μονή Ταξιαρχών Πηλίου Βόλου είχε βγάλει στον πρόναο τους ορθοδόξους πιστούς για να μπουν στον κυρίως ναό οι Αγγλικανοί με τις παπαδίνες και το συνάφι τους! Όλοι οι οικουμενιστές έχουν το ίδιο τυπικό...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com