28 Νοε 2010

Από κοινού επίσκεψη Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στην Κόρινθο στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/11/2010

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ κ. ΝΙΚΗΤΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, Ο ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ SAN FRANCISCO ΜΕ ΔΥΟ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

Στις 27 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Σάββατο, στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», θα επισκεφθούν την Αποστολική Ι. Μητρόπολή μας οι Σεβ. Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου Δαρδανελίων κ. Νικήτας και Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος συνοδεύοντες τους Ρωμαιοκαθολικούς Αρχιεπίσκοπο του San Francisco George Ninterour και τους Επισκόπους William Justice και Tont Brown, μαζί με ομάδα προσωπικοτήτων της Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του San Francisco.

Προσκυνητές στα βήματα του Αποστόλου των Εθνών και Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αγίου Παύλου θα επισκεφθούν τον Ιερό Καθεδρικό μας Ναό στην Κόρινθο, το βήμα του Γαλλίωνος, τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, θα συσκεφθούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο, θα ξεναγηθούν και θα τούς παρασχεθεί φιλοξενία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Αmen.gr διαβάζουμε για την επίσκεψη:

Ο Κορίνθου Διονύσιος για το διάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών

Επισκέφθηκαν το Σάββατο την Μητρόπολη του ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Σαν Φρανσίσκο

Κόρινθος, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Παπαχρήστου

Όμιλος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών από το Σαν Φρανσίσκο (San Francisco) επισκέφθηκε το Σάββατο την Αποστολική Μητρόπολη Κορίνθου. Επικεφαλής του ομίλου ήταν ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Σαν Φρανσίσκο Τζορτζ Νιντερουρ (George Ninterour) ενώ συνόδευσαν οι ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι Γουίλιαμ Τζάστις (William Justice) και Τόντ Μπράουν (Tont Brown) καθώς και ορθόδοξοι κληρικοί. Τον όμιλο υποδέχθηκε και συνόδευσε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Οι προσκυνητές, μεταξύ των οποίων πολλοί Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, επισκέφθηκαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στην πόλη της Κορίνθου, το βήμα του Γαλλίωνος και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου όπου είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους τόπους όπου περπάτησε και δίδαξε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος αλλά και θαυμάσουν αρχαιοελληνικά αγάλματα και γλυπτά.

Το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο, όπου ο Μητροπολίτης Διονύσιος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των προσκυνητών που ταξίδευσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ΗΠΑ, για να βαδίσουν στα βήματα του Αποστόλου των Εθνών.

«Εμείς πιστεύουμε και εμμένουμε σε αυτό ότι αποτελούμε την Μία Αγία Αποστολική Εκκλησία και αυτό δεν παύουμε να το δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση. Και εσείς, διά του Πάπα, εκφράζετε την αυτή τοποθέτηση. Πέρα όμως από την αυτογνωσία της κάθε πλευράς γεννιέται το ερώτημα. Τελικά, ποιος εκφράζει τη Μια Αγία Αποστολική Εκκλησία;»διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Διονύσιος προσφωνώντας τους συνδαιτυμόνες του και συνέχισε: «Την εκφράζει εκείνος που πορεύεται με τους Ιερούς Κανόνες, το Ιερό Ευαγγέλιο, τις παραδόσεις και τους Ιερούς Πατέρες. Η μελέτη όλων αυτών και ο διάλογος που πρέπει να γίνει μεταξύ μας με πνεύμα αλήθειας, αγάπης, δικαιοσύνης και άλλων μέσων αποδεικτικών, αυτός μακάρι να μας κάνει να υπερβούμε τις ανθρώπινες διαφορές, αντιλήψεις και εγωισμούς και να λατρεύσουμε τον Θεό με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και την αλήθεια, όπως κατά την πρώτη χιλιετία της κοινής μας πορείας, μπροστά σε κοινή Αγία Τράπεζα και κοινό Ποτήριο . Ωστόσο μέχρι τότε ας προσπαθούμε».

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος μεταφέροντας τα αισθήματα όλων των προσκυνητών εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο για την υποδοχή και την φιλοξενία στην Αποστολική του Μητρόπολη.

Ένας εκ των Αρχόντων του Πατριαρχείου, εκπροσωπώντας όλο τον όμιλο, προσέφερε στον Μητροπολίτη ένα κρυστάλλινο αναμνηστικό από το «Ταξίδι της Πίστης» που πραγματοποίησαν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος προσέφερε ένα ωμοφόριο και ειδικές εκδόσεις της Μητροπόλεως στον Μητροπολίτη Γεράσιμο καθώς και αναμνηστικά δώρα στους Ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους και σε όλους τους προσκυνητές.

Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί πιστοί αναχώρησαν αργά το μεσημέρι για την Αθήνα ενώ την Κυριακή θα ταξιδεύσουν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστούν στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου που τιμά την μνήμη του ιδρυτή του, Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com