6 Ιουλ 2010

Χρειαζόμαστε μετάνοια


Τις μέρες που ο Πάπας επισκέφθηκε την Κύπρο, δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες επιστολή κάποιας κυρίας, που αναφερόταν στις ωφέλειες της επίσκεψης. Ταυτόχρονα δε, έκανε την εισήγηση να φέρουμε και λείψανα αγίων για να βοηθηθεί η πατρίδα μας. Δεν θα πω τίποτε για την εδώ επίσκεψη του Πάπα και για τους πανηγυρισμούς. Θα πω όμως κάτι για την εισήγηση της κυρίας.

Αγαπητή μου κυρία. Δεν χρειάζονται εδώ τα λείψανα και να αφήσουμε ήσυχους τους αγίους μας. Άλλο χρειάζεται. Οι άγιοί μας θέλουν να μετανοήσουμε. Όταν αμετανόητα περιφέρουμε τα ι. λείψανα, ο Θεός οργίζεται για την ασέβειά μας. Όταν φθάσαμε στο έσχατο όριο της αποστασίας και ακάθεκτοι προχωρούμε στην αμαρτία, τίποτε δεν ωφελούμαστε από τη κάθοδο των αγίων λειψάνων, αλλά επιδεινώνουμε τη θέση μας, βεβηλώνοντες έτσι τα λείψανα των αγίων μας.

Κυρία μου. Τι να μας κάνουν οι άγιοι, όταν φθάσαμε στο σημείο να δεχθούμε σαν τρόπο ζωής την πορνεία; Και δεν εννοώ μόνο την αγοραπωλησία των ξένων γυναικών που ολοφάνερα γίνεται, αλλά αυτή την πορνεία τη βάλαμε στα σπίτια μας. Και εξηγούμαι. Όταν τα αγόρια και τα κορίτσια μας από τα 15 και 16 τους χρόνια φεύγουν, ζευγαρώνονται φεύγουν από τα σπίτια τους, συγκατοικούν και γεννούν χωρίς γάμο.

Και οι περισσότεροι γονείς το δέχονται; Τι να μας κάνουν, κυρία μου, οι άγιοί μας, όταν τα διαζύγια, οι διαλύσεις δηλαδή των οικογενειών, κατάντησαν να είναι η δεύτερη συμφορά μετά την εισβολή και κατοχή; Οι αιμομιξίες. Οι κακοποιήσεις μικρών παιδιών, φόνοι «επιλείψει με διηγούμενος ο χρόνος». Αυτά που είπε ο Απόστολος Παύλος στους Κορινθίους πριν από δυο χιλιάδες χρόνια: «Όλως ακούεται εν υμίν πορνεία και τοιαύτη πορνεία, ήτις ουδέ εν τοις έθνεσιν ονομάζεται...» βρίσκουν απόλυτη θέση σε μας σήμερα τους Έλληνες της Κύπρου, που η «δαμόκλεια σπάθη» κρέμεται στα κεφάλια μας.

Χρειαζόμαστε μετάνοια. Αυτό θέλει ο Θεός και οι άγιοί μας.

06/07/2010 - Σωκράτης Αριστοτέλους-Σωτήρα Αμμοχώστου

simerini/analiseis/other/283379

Δείτε και :

-Για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιότατο άρθρο!

Δυναμικό και αληθινό.

Ξενοφώντας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com