17 Ιουν 2010

Σερβία - Iδρύθηκε Διαθρησκειακό Συμβούλιο για την προώθηση των διαλόγων

Σήμερα, 17 Ιουνίου 2010 στο Βελιγράδι ιδρύθηκε το Διαθρησκειακό Συμβούλιο του Υπουργείου Θρησκευμάτων Σερβίας.

Το Συμβούλιο αποτελείται από τους Δρ Bogoljub Šijaković, Υπουργό Θρησκευμάτων της Δημοκρατίας της Σερβίας, Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο Bulovic, Stanislav Hocevar, Ρωμαιοκαθολικό(Παπικό) Αρχιεπίσκοπο στο Βελιγράδι, Reis-ul-Ulema της Ισλαμικής Κοινότητας της Σερβίας Adem Zilkić και Isak Asiel, ραβίνο της Εβραϊκής κοινότητας στη Σερβία.

Ο υπουργός Θρησκευμάτων της Σερβίας και πρόεδρος αυτού του Συμβουλίου, κ. Bogoljub Šijaković, δήλωσε πως στα καθήκοντα αυτού του σώματος περιλαμβάνονται: η διοργάνωση επιστημονικών συναντήσεων, η παραπέρα καταξίωση της ελευθερίας θρησκεύματος και η παραπέρα ανάπτυξη της θρησκευτικής ταυτότητας του πολίτη μέσα στην κοινωνία στην οποία ζεί.

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο όπως ανακοινώθηκε είναι ανοικτό για περαιτέρω διορισμό αξιωματούχων από τις παραδοσιακές «εκκλησίες»και θρησκευτικές κοινότητες αλλά και εξέχοντες λαϊκούς.

Ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος είπε ότι αποδέχθηκε πρόθυμα την ένταξη και ότι το Συμβούλιο και το έργο του δεν θα είναι υποκατάστατο για την άμεση συνεργασία των εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων. Τέτοιου είδους συνεργασία υφίσταται είπε στην περιοχή μας για πολλά χρόνια με την ευρύτερη έννοια.

Ο Ρωμαιοκαθολικός(Παπικός) Αρχιεπίσκοπος στο Βελιγράδι Stanislav Hocevar εξέφρασε τη χαρά του για το Συμβούλιο και ανέφερε ότι ο διαθρησκειακός διάλογος είναι βασικό καθήκον όλων μας.

Основан Међурелигијски Савет Министарства вера Републике Србије

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com