18 Ιουν 2010

Η Ιερά Σύνοδος για νεοφανή προτεσταντική οργάνωση

ΝΕΑ «ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ» ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Για μία ακόμη φορά, η νεοφανής προτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» έχει προγραμματίσει μία νέα προσηλυτιστική καλοκαιρινή εξόρμηση, το χρονικό διάστημα 22-29 Ιουλίου 2010, στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 3». Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν από τις πολλαπλές διασπάσεις του Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζομε ότι η εν λόγω νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων».

Με αφορμή αυτό το γεγονός, τονίζομε ότι η Ορθόδοξη Πίστη δεν είναι χθεσινό κατασκεύασμα, δεν αποτελεί ιδεολόγημα μιας κινήσεως, αλλά είναι η ίδια η Αποστολική παρακαταθήκη (Γαλ. α 11-12. Α Κορ. ιε , 1-3). Γι' αυτή την πίστη ο απόστολος Παύλος τονίζει με έμφαση στους Γαλάτες: «Εάν ακόμα και άγγελος από τον ουρανό κηρύξει σε σας άλλο ευαγγέλιο διαφορετικό από εκείνο που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα» (Γαλ. α 8-9). Δηλαδή, μας προτρέπει να μην ακούμε κανέναν που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη.

Αυτή την πίστη ζουν και διαφυλάττουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του Σώματος του Χριστού, και φυσικά δεν έχουν ανάγκη νεοφανών προτεσταντικών οργανώσεων ούτε προσκεκλημένων και αυτοχειροτονημένων «κηρύκων» από το εξωτερικό.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλά θα κάνει η Ιερά Σύνοδος να ασχοληθεί με τα "μέσα μας" και να αφήσει τα "έξω μας".

Πολλή μαγαρισιά έχουμε μαζέψει "μέσα μας", γι΄ αυτό βρώμισε και το "έξω μας".

panais είπε...

κ.Κυπριανέ παράλληλα δέν γίνετε να ασχοληθει;Είναι μιά ευκαιρία οι "τσομπάνηδες"να πάρουν την γκλίτσα και να διώξουν τους λύκους όπως έπραξαν τελευταία στην Κόνιτσα!!!Και αυτή τη φορά ας τους πάρουν με τοις πέτρες αρκετό κακό κάνουν και οι λύκοι!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com