23 Ιαν 2010

Ο Καρδινάλιος Κάσπερ πηγαίνει στο Βελιγράδι για συνάντηση με το νέο Πατριάρχη


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ και ο πρόεδρος του Παπικού συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας ανάμεσα σε Χριστιανούς, καρδινάλιος Valter Kasper, εξέφρασαν συγχαρητήρια προς το νέο Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο για την εκλογή του, και εξέφρασαν ελπίδα ότι οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.
Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο φέρει την υπογραφή του καρδιναλίου Kasper, προοριζόμενο προς τον Αγιότατο Ειρηναίο, Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβακίου, και Σέρβο Πατριάρχη, εκφράζεται ικανοποίηση από την εκλογή του νέου προκαθήμενου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
«Να σας χαρίσει ο Κύριος πολλά πνευματικά δώρα, σοφία, δύναμη και σύνεση, για να είστε σε θέση να υπηρετείτε την Εκκλησία του Χριστού, με την ίδια την αγάπη Του»,- αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο απευθύνεται από την έδρα του Αποστολικού Νουντσίου, δηλαδή από την Πρεσβεία του Βατικανού στο Βελιγράδι.
Αναβιώνοντας την ανάμνηση για τις συναντήσεις του με Σέρβους Επισκόπους, όπως είπε «σε πολλές περιπτώσεις», ο καρδινάλιος Κάσπερ εκφράζει, στο δικό του συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το νέο Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, και μεγάλη ελπίδα για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας ανάμεσα σε δύο Εκκλησίες.
Τέλος, ο καρδινάλιος Kasper εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά με αφορμή, όπως είπε, τη σύντομη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον Ειρηναίο.
glassrbije.org
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ :
Ο νέος Πατριάρχης Σερβίας για τον Πάπα

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Πέστε με αφελή αλλά το λογισμό μου θα τον πω:

Ο "αγιότατος" αιρεσιάρχης της Ρώμης με τον εξίσου "αγιότατο" καρδινάλιο Κάσπερ αφού σέβονται τόοοοσο πολύ την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία πώς και διατηρούν ακόμη στο αγιολόγιο του Παπισμού τον Στέπινατς;

Μη μας τρελλάνουν δηλαδή οι άνθρωποι.

Αγιοποίησαν ένα κακούργο που ευθύνεται για τη σφαγή ενός εκατομμυρίου ορθόδοξων Σέρβων και μετά στέλλουν τηλεγραφήματα για ειλικρινή συνεργασία;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο πάπας και η παρέα του (παπική "εκκλησία") κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών. Τι σόι εκπρόσωπος του Θεού θα ήταν; Μη μας τρελαίνετε κύριε Τελεβάντο, σόφρονα λογισμόν δεν έχετε; Το άγιον Πνεύμα το εκπορευόμενο εκ του Υιού (Θεός φυλάξοι) του είπε να κάνει κι αυτός το ίδιο, να κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών! Θείον δώρον οι αιρέσεις!! Αυτά τα είπαμε.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απολύτως και με τους 2 σχολιαστές και ιδιαίτερα με τον κ.Π.Τ.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Μας δουλεύουν αμφότεροι και πάπας και το τσιράκι του! Μήπως πρέπει ο νέος πατριάρχης να ζητήσει να φύγει ο Στέπι
νατς από το αγιολόγιο ΠΡΩΤΑ κα μετά να συναντηθεί με τον Κάσπερ;!Πολλώ δε και μάλλον να πάει ο πάπας στη Σερβία,
όπως σχεδιάζεται!!

Ανώνυμος είπε...

cΘα συμφωνήσω απολύτως και με τους 2 σχολιαστές και ιδιαίτερα με τον κ.Π.Τ.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Μας δουλεύουν αμφότεροι και πάπας και το τσιράκι του! Μήπως πρέπει ο νέος πατριάρχης να ζητήσει να φύγει ο Στέπι
νατς από το αγιολόγιο ΠΡΩΤΑ κα μετά να συναντηθεί με τον Κάσπερ;!Πολλώ δε και μάλλον να πάει ο πάπας στη Σερβία,
όπως σχεδιάζεται!!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Λαμπρή ιδέα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com