15 Δεκ 2009

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Να ζητούν άδεια για να… μιλήσουν!


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος βλέποντας ότι χάνει το επικοινωνιακό παιχνίδι, επιχείρησε την προηγούμενη εβδομάδα να… φιμώσει τους αρχιερείς και αφού δεν το κατάφερε επέλεξε τη λύση της σύγκλησης της ιεραρχίας.
Βλέποντας ότι πολλοί Μητροπολίτες μέρα με την ημέρα διαφωνούσαν ανοικτά (στέλνοντας επιστολές, δίνοντας συνεντεύξεις κ.λπ.) με τους χειρισμούς του έριξε στο τραπέζι της ΔΙΣ την πρόταση να μην εκφράζει δημοσίως κανένας ιεράρχης την άποψή του για τον προγραμματισμένο διάλογο της Εκκλησίας με την κυβέρνηση χωρίς να έχει πάρει άδεια! Ήδη δεκάδες Μητροπολίτες έγιναν έξαλλοι με αυτήν την πρόταση και πίεσαν για την άμεση σύγκληση της ιεραρχίας, κάτι που έγινε.
Όπως υποστηρίζουν, δεν μπορεί να αποφασίζει ο Αρχιεπίσκοπος για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν όλες τις Μητροπόλεις και απλώς να θέτει τις αποφάσεις προς… ψήφιση και υπογραφή στα μέλη της μικρής Συνόδου. «Πριν από δύο χρόνια που διεκδικούσε την ψήφο του σώματος της ιεραρχίας είχε κάνει σημαία τη συνοδικότητα.
Τώρα που την αγνοεί επιδεικτικά τι συμβαίνει;» (Καλό θα ήταν να μας απαντήσουν οι Σεβασμιώτατοι Ιωαννίνων και Ζακύνθου, άλλοτε θερμοί υποστηρικτές της συνοδικότητας, που πλέον σιωπούν επιδεικτικά…) Την προσεχή Παρασκευή, ενώπιον του συνόλου των ιεραρχών, ο κ. Ιερώνυμος θα δώσει τη δική του ερμηνεία για τους χειρισμούς που έχει κάνει μέχρι στιγμής και, ασφαλώς, θα επιχειρήσει να... καλμάρει τους περίπου είκοσι Μητροπολίτες που δηλώνουν πλήρως αντίθετοι με τις ενέργειές του.
Η ιεραρχία θα εξουσιοδοτήσει τις έξι επιτροπές να αναλάβουν τον διάλογο και να ενημερώσουν στη συνέχεια τη ΔΙΣ. Επίσης θα τους δοθούν εντολές για το κατά πόσο επιτρέπεται να υποχωρήσουν, θα διευκρινιστεί δηλαδή ποια θα είναι η «λεπτή κόκκινη γραμμή» που επ' ουδενί δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν στις διαπραγματεύσεις τους με την κυβέρνηση, για να μη χαθούν «πάγια κεκτημένα» της Εκκλησίας.
Πηγή: «Το Παρόν» - 13/12/2009
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Έκτακτη Σύγκληση της Ιεραρχίας στις 18 Δεκεμβρίου2009.

2 σχόλια:

mnk είπε...

Οι κακές παρέες φέρνουν και κακές συνήθειες.
Κάνει "παρέα" με τον Βαρθολομαίο, που κάνει παρέα με τον Βενέδικτο και ξεχνιέται κι αυτός, νομίζει πως είναι στο Βατικανό!)

Ανώνυμος είπε...

@ 5.46΄ ΚΑΛΟΟΟ! Λες να έχει πάθει
κάτι τέτοιο ο Αρχιεπίσκοπος; Τότε
θα πρέπει να πιστεύσουμε ότι ΧΑΛΑΕΙ
τον άνθρωπο η εξουσία! Εγώ πάντως
δε θέλω να το πιστέψω με ΤΙΠΟΤΑ! Μαλλον κακοί σύμβουλοι τον επηρεά-
ζουν!! Αχ!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!! Θέλουν κρέμασμα!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com