15 Δεκ 2009

Έβαλαν μπούργκα και στην Barbie


Η Barbie ασπάστηκε το Ισλάμ.
Η Barbie, η διάσημη κούκλα των μικρών κοριτσιών, αποκτά θρησκεία… αφού η κατασκευάστρια εταιρεία της, της φόρεσε μπούρκα.
Η νέα μουσουλμάνα κούκλα είναι μέρος μιας έκθεσης που διοργανώνει η Mattel ενώ την ενδυμασία της έραψε η Ιταλίδα σχεδιάστρια Eliana Lorena.
Η συλλογή περισσότερων από 500 Barbie θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Sotheby's στη Φλωρεντία και τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση Save The Children.
Η δημοπρασία πραγματοποιείται προς τιμή της επετείου των 50 ετών ζωής της κούκλας. Η Barbie κατασκευάστηκε το 1959 από την Αμερικανίδα επιχειρηματία Ruth Handler. Το 1961 απέκτησε και τον επίσημο φίλο της, τον Ken.
Πηγή: zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=87314&cid=25

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Η συλλογή περισσότερων από 500 Barbie θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Sotheby's στη Φλωρεντία και τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση Save The Children."

Σχολιαστής: Αυτό ήταν! Τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση Save the children! Με την μπούργκα και με την Μπάρμπι. Ω, μα αυτό είναι υπέροχο, όπως υπέροχο ήταν και το δώρο, με το Κοράνι, στην κόκα-κόλα. Τα παιδάκια μυούνται στον ίδιο θεό με την "ίδια γεύση" του αμερικάνικου αναψυκτικού και αυτή που τους παρέχει η Barbie. Η κόκα-κόλα δεν αλλάζει αν αυτή τέρπει τον λάρυγγα ενός ισλαμιστή ή οποιουδήποτε άλλου "μονοθεϊστή" κλπ. Κατά τον ίδιο τρόπο και η παιδική τέρψη (σε εισαγωγικά θα την ονομάζαμε "γεύση") δεν αλλάζει αν τα χεράκια κρατούν μια κούκλα με την μπούργκα. Καθήκον των γονιών είναι να μάθουν στα παιδάκια τους ότι ένας θεός είναι για όλους. Μια είναι η γεύση του για όλους, μια η τέρψη, και όλοι μαζί με μια φωνή ας ανακράξουμε: Coca Cola είσαι θρησκεία. Γιατί δηλαδή; Μόνο η ομάδα (ΑΕΚάρα, Παναθηναϊκάρα κλπ) θα είναι;

Τα σκέφθηκε αυτά ο κύριος Βαρθολομαίος; Δεν το νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΟΛΟΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΚΑΙ Η BARBIE ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ!
Μ.Ν

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com