23 Νοε 2009

Υπήρξε μέλος της Opus Dei ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος;


Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη μιας μοναχής ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος μαστιγωνόταν, προκειμένου να εξαγνιστεί από τις αμαρτίες του.
Το στοιχείο αυτό ήρθε στην επιφάνεια, ύστερα από μία μεγάλη έρευνα που διενήργησε ομάδα πιστών στα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του Πάπα, ο οποίος απεβίωσε πριν από πέντε χρόνια, Μεταξύ άλλων βρέθηκε η κατάθεση της Πολωνής καλόγριας, Tobiana Sobodka, που εργάστηκε για τον Ποντίφικα στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του στο Βατικανό και στο εξοχικό του στη Ρώμη.
«Αρκετές φορές υπέβαλλε τον εαυτό του σε σωματικό πόνο. Το ακούγαμε, γιατί είμαστε στο διπλανό δωμάτιο. Ακουγόταν ο χτύπος, όταν μαστιγωνόταν», είπε η μοναχή. Η αυτοτιμωρία του Πάπα επιβεβαιώθηκε και από έναν άλλο επίσκοπο που διετέλεσε γραμματέας του Ιωάννη Παύλου.
Αυτού του είδους η πρακτική είναι κοινό μυστικό ανάμεσα σε κάποιους Καθολικούς, καθώς την παρομοιάζουν με τα πάθη του Χριστού. Συνηθίζεται στις Φιλιππίνες και στη λατινική Αμερική αλλά και από τη θρησκευτική οργάνωση «Opus Dei».
Πηγή: Zougla.gr

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Κύριε ελέησον! Και να σκεφτεί κανείς ότι οι Παπικοί θέλουν να τον ανακηρύξουν Αγιο!

Αλλά εδώ τον Στέπινατς τον επιτελάρχη της εθνοκάθαρσης των Σέρβων ανακήρυξαν Αγιο και θα προβληματιστούν για τον Ιωάννη - Παύλο Β';

Οση αγιότητα έχει η Παπική Εκκλησία άλλη τόση μεταδίδει και στους πιστούς της. Ταύτα περί παπικών "Αγίων".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com