23 Νοε 2009

Κύπρος - Συμφωνούν ότι διαφωνούν για τους πολιτικούς γάμους


Ο ΔΗΜΟΣ Λάρνακας διατηρεί τις θέσεις του αναφορικά με το θέμα των πολιτικών γάμων είτε κανονικών, είτε ευκαιρίας, είτε εικονικών. Ο δήμαρχος Ανδρέας Μωυσέως, αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, δήλωσε ότι πολιτικοί γάμοι σε ξενοδοχεία, είναι εκτός συζήτησης.
Αναφορικά με τις θέσεις των Δήμων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου ότι πρέπει να τελούνται πολιτικοί γάμοι και στα ξενοδοχεία τους, ο δήμαρχος Λάρνακας, συμφώνησε ότι διαφωνούν.
Το θέμα με τους πολιτικούς γάμους, ανέφερε, έχει γίνει πάρα πολύ σοβαρό.
Έχει συγκληθεί σύσκεψη στην Ένωση Δήμων Κύπρου για ανάλυση των στοιχείων τα οποία πρέπει κάθε δήμος να ζητά από τους αιτητές για να προχωρήσει στη σύναψη του γάμου.
Δυστυχώς κάποιοι δήμοι δεν τηρούν αυτά τα οποία ζητά το κράτος από τις τοπικές Αρχές. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Λάρνακας έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Ένωση Δήμων γιατί ενώ αυτοί ζητούν όλα τα στοιχεία τα οποία χρειάζονται, οι αιτητές αντί να τα προσκομίζουν καταφεύγουν σε άλλους δήμους και συνάπτουν γάμο.
Αυτή, η κατάσταση τόνισε ο δήμαρχος Λάρνακας, πρέπει να τερματιστεί. Γι’ αυτό το λόγο έχει πλέον δραστηριοποιηθεί η Ένωση Δήμων και το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο οι δήμοι οι οποίοι παραβιάζουν αυτές τις αρχές να επανέλθουν στην τάξη.
Ο Δήμος Λάρνακας ακολουθεί πλήρως όλες τις οδηγίες τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και των άλλων αρμοδίων Αρχών και γι’ αυτό το λόγο έχουν χάσει σημαντικό αριθμό γάμων που προηγουμένως πήγαιναν στον Δήμο της Λάρνακας.
Οι οδηγίες που έχουν είναι οι γάμοι να τελούνται εντός των υποστατικών του δήμου. Οι γάμοι σε ξενοδοχεία θεωρείται ότι δεν είναι νόμιμοι. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Λάρνακας δεν τελεί γάμους έξω από τα δημοτικά υποστατικά. Για να γίνει αυτό, κατέληξε, θα πρέπει να αλλάξουν οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» - Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ
-
Δήμος Στροβόλου - Πολιτικοί Γάμοι
- Δήμος Αραδίππου - Πολιτικοί Γάμοι
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ
-
Κύπρος - Κατακόρυφη η μείωση των πολιτικών γάμων
-Κύπρος, Οι δήμοι προβάλλουν τους πολιτικούς γάμους και τους τελούν σε μουσεία, ξενοδοχεία και σε σημεία με πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com