13 Νοε 2009

Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος τιμήθηκε από παπικό ίδρυμα για τη συμβολή του στο διάλογο.


Η είδηση αναφέρει:
ΒΡΑΒΕΥΣΙΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΗΣ

Για τη μεγάλη του συμβολή στο διάλογο
μεταξύ των ανθρώπων, τιμήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γεννάδιος από το Ίδρυμα Papa Luciani με το βραβείο Angelo che sorride, αφιερωμένο στον αείμνηστο Πάπα Ρώμης Ιωάννη Παύλο Α. Η λαμπρή τελετή, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Laguna Palace, παρουσία πολλών Αρχών και δύο χιλιάδων περίπου υψηλών προσκεκλημένων.
Μαζί με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας τιμήθηκαν άλλες εννέα προσωπικότητες της Ιταλικής κοινωνίας: Moni Ovaia (ηθοποιός, τραγουδιστής και συνθέτης εβραϊκής καταγωγής), Fedele Confalonieri (Πρόεδρος του Ιδρύματος Εθνικών Τηλεοπτικών Μέσων), Iva Zanicchi (τραγουδιστής), Καρδινάλιος Ersilio Tonini (Ρ.καθολικός θεολόγος), Andrea Zanzotto (ποιητής), Marisa Laurito (ηθοποιός), Gianni Minoli (δημοσιογράφος και Διευθυντής της RAI), Alan Friedman (δημοσιογράφος και τηλεοπτικός διευθυντής), Dario Fo (σκηνοθέτης, ηθοποιός και σκηνογράφος).
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ:
Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος: Προτιμώ να μην φάγω αλλά να είμαι παρών στους διαλόγους.

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Για τη μεγάλη του συμβολή στο διάλογο μεταξύ των ανθρώπων ..." κλπ.κλπ

Τώρα οι "διάλογοι της αγάπης" αλλάζουν ονομασία και γίνονται "διάλογοι μεταξύ των ανθρώπων". Μήπως υπάρχουν και διάλογοι μεταξύ των ζώων ή διάλογοι μεταξύ των ούφο;
Απίθανο μου φαίνεται κάτι τέτοιο. Πάντως, "διάλογοι μεταξύ του Θεού" υπάρχουν και μην απορείτε. Όποιος μιλεί με τον πάπα συνομιλεί με τον Θεό, το άγιον Πνεύμα, και αυτό δίνει βραβεία. 'Αντε, σε καλή μεριά και "εις ανώτερα"! (Αλήθεια, υπάρχουν;).

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εδώ καταντήσαμε! Οι άνθρωποι που προσφέρουν εκδουλεύσεις στο Βατικανό εξαργυρώνουν την προδοσία της πίστης μας με τιμές που διατυμπανίζουν δημόσια.

Αντί να ντρέπονται για την προδοσία κατά της πίστης μας παραλαμβάνουν τους τίτλους τιμής που τους προσφέρουν οι αιρετικοί.

Μπορείτε να φανταστείτε το Μέγα Αθανάσιο να τον παρασημοφορεί ο Αρειος ή τον Αγιο Κύριλλο να του επιδαψιλεύει τιμές ο Νεστόριος;!

Και όμως! Οι σημερινοί επίσκοποι παρασημοφορούνται από τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και καμαρώνουν για την παρασημοφορία.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com