13 Οκτ 2009

Συμπροσευχές με τη Βασούλα.


Ψάλλοντας το "Δόξα Δόξα".
Στην πρώτη σειρά, από αριστερά στα δεξιά: Μητροπολίτης Σεραφείμ Κυκκότης, Πάστορ Felipe Cardona, η Βασούλα (Βασιλική -Παρασκευή Πεντάκη –Ρύντεν), π. Alan Rabjohns (Aγγλικανική Εκκλησία στη Μ. Βρετανία), π. Martinez Puche (Εκδότης των μηνυμάτων στα Ισπανικά), π. Josep Sanuy (Διευθυντής του Josep Manyanet Retreat House).
Πηγή: tlig

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΟΥΛΑ ΡΥΝΤΕΝ;

Πρωτοπ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ
Πηγή: Περιοδικό "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" τεύχος 17.

Από: http://www.egolpio.com/NEW_AGE/vasoula.htm
Η κυρία «Βασούλα», «κατά κόσμον» Βασιλική -Παρασκευή Πεντάκη -Ρύντεν, σε σειρά βιβλίων της, υπό τον τίτλον «Η αληθινή εν Θεώ Ζωή» και επίτιτλον «Διάλογοι με τον Ιησού», «αποκαλύπτει» εαυτήν. Ιδού ελάχιστα, χαρακτηριστικά κατά την γνώμη μας αποσπάσματα από τα βιβλία της, τα οποία δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια:
…….Η «Βασούλα» έχει υψηλό προορισμό: «Θεέ μου, εγώ προσωπικά είμαι βαφτισμένη Ελληνορθόδοξη. Σε ποιους αναφέρεσαι Κύριέ Μου; Στους καθολικούς ή στους προτεστάντες, σε αιρέσεις ή σε άλλες θρησκείες; Αν τολμώ και Σε ρωτώ, είναι γιατί υπάρχουν. (Ιησούς): Ω, Βασούλα, Βασούλα, είμαι Ένας, Εγώ ο Θεός είμαι Ένας. Τα παιδιά Μου δημιουργήθηκαν από το Χέρι Μου. Γιατί είναι όλα τα παιδιά Μου σκορπισμένα; Επιθυμώ την Ενότητα, θέλω όλα τα παιδιά Μου να ενωθούν. Είμαι Ένας Θεός και πρέπει να καταλάβουν ότι η Αγία Τριάδα είναι Μονάδα! Το Άγιο Πνεύμα, ο Άγιος Πατέρας και ο Ιησούς Χριστός ο Υιός, οι τρεις μαζί είναι Ένας. (Τετρ. 116, σ. 146).
Η «ένωση», θα γίνη, βεβαίως, μέσω «του Πέτρου», δηλαδή του Πάπα της Ρώμης: «(Ιησούς): Στο Μήνυμά Μου ζητώ να ενωθούν οι Εκκλησίες Μου. . . .. .
Διάλεξα τον Πέτρο να είναι ο φύλακάς σας, να σας φυλάει μέσα στην Αλήθεια ως την Επιστροφή Μου, αλλά οι άνθρωποι Με παρήκουσαν. Διαιρέθηκαν ανακηρύσσοντας δικούς τους κανόνες. Αληθινά σάς λέγω, μην ακούτε εκείνους που αντιτίθενται στον Πέτρο, τον Πέτρο των Αμνών Μου, που είναι σήμερα ο Ιωάννης Παύλος Β’, γιατί είναι ο εκλεκτός Μου και ο αγαπημένος της Ψυχής Μου.
Μην ακούτε εκείνους που τον καταδικάζουν, έχουν πλανηθεί. . . . . . να γυρίσετε όλοι στον Πέτρο και να γίνετε ένα, όπως ο Πατέρας κι Εγώ είμαστε Ένα» (Τετρ. 2940, σ. 45). ……

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οικουμενιστικές αθλιότητες στις οποίες ούτε αρχιερείς δεν απουσιάζουν.
Δεν θα έπρεπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας να ζητήσει εξηγήσεις από το Σεβασμιότατο Πρετωρίας Σεραφείμ;

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έχει ο Σεβασμιότατος Πρετωρίας Σεραφείμ με τη Βασούλα Ρύντεν;
ΣΤΑΥΡΟΣ. Β

Unknown είπε...

σιγουρα ειναι ενδιαφερον να ερευνησει καποιος την ιστορια.....παντως η ένωση των Εκκλησιών είναι σοβαρό ζητημα, κυριως τωρα που οι εκτος Εκκλησίας μας κοροιδεύουν πως : "...αφού μεταξυ σας δεν τα βρίσκετε...ποιά αγαπη κηρύττετε;"...άλλωστε ο Κύριος προσευχήθηκε για να είμαστε "...όλοι ενα..."εννοώντας Χριστιανοί αδελφωμένοι...στην εποχη μας ,σα χριστιανοί δεν δινουμε καλή μαρτυρία ,μιας πίστης που ενωνει τους ανθρώπους, περισσότερο κουτσομπολεύουμε ο ένας τον άλλο.....και αλληλοσπαραζόμαστε....θα το ψαξω κι άλλο το θεμα της κυρίας Βασούλας...

Μιχάλης Πολυκάρπου είπε...

τον πάπα να καταράσθε γιατί αυτός θα είναι η αιτία.Αυτά είναι λόγια του Γέροντα Παισίου.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.μείνετε στην ορθόδοξη εκκλησία μας που την σκεπάζει ο χριστός μας. Μιχάλης Πολυκάρπου από Πάνω δευτερά Κύπρος

Ανώνυμος είπε...

Προς Μιχάλη Πολυκάρπου: Αυτό δεν το είπε ο Παίσιος, το είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Και βέβαια, αναφερόταν στον Πάπα της εποχής του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com