1 Οκτ 2009

Γοργά τα βήματα της πανθρησκείας . Στην Τουρκία κτίζουν «τζαμί του Αγίου Ιησού»


Στην τουρκική πόλη Ντιγιαρμπακίρ άρχισε η κατασκευή του πρώτου τζαμιού στον κόσμο αφιερωμένου στον Ιησού Χριστό. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μ αυτο τον τρόπο η μουσουλμανική κοινότητα θέλει να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης προς τους εκπροσώπους των άλλων θρησκειών.
«Ο Ιησούς (Ίσα), τιμάται ως προφήτης και στον Ισλαμισμό και στο Χριστιανισμό
- είπε ο υπεύθυνος για την κατασκευή, Μουσταφά Ουζούν. – Είναι μεγάλη χαρά για μας να αφιερώνουμε σ’αυτόν το τζαμί». Σύμφωνα με το Μουφτή της κοινότητας Abdulkerim Melik-oglu,η αντίδραση του κοινού σ’αυτή την απόφαση ήταν αντιφατική, αλλά πιο συχνά θετική.
Ο Μουφτής, με τη σειρά του, τόνισε ότι ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι, και γι αυτό τίποτα δεν εμποδίζει να αφιερώνουμε τζαμί σ’Αυτόν.
Ο ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας
στο Ντιγιαρμπακίρ, Yusuf Akbulut επαίνεσε την κίνηση ως "επαναστατική", τονίζοντας ότι πιθανόν είναι «η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένα τζαμί αφιερώνεται στον Ιησού." Ο προτεστάντης πάστορας Αχμέτ Gyuvener είδε σ’αυτή την κατασκευή τη χειρονομία ανεκτικότητας έναντι των Χριστιανών.
Στο Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ανατολία, υπήρξε μια πολύ μεγάλη χριστιανική κοινότητα. Στα 1915, αυτή η κοινότητα υποβλήθηκε σε διωγμούς και κατά τα επόμενα έτη σχεδόν εξαφανίστηκε. Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν πολλά τζαμιά, που έχουν το όνομα του Ίσα, αλλά δεν είναι αφιερωμένα στον Χριστό,αλλά σε ένα μουσουλμανικό πνευματικό πρόσωπο ο οποίος είχε αυτό το όνομα.
πηγή:www.bogoslov.ru/

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αφου το Ισλάμ, οι Τούρκοι, κτίζουν το τζαμί για να τιμήσουν τον (προφήτη!) Ιησού, καιρός είναι να κτίσουμε κι εμείς ναό στο "άγιο" προδότη Ιούδα. Που του έχουν μεγάλη αδυναμία οι ψευτοφιλόσοφοι μασόνοι. Αν δεν υπήρχε Ιούδας, λένε, δεν θα υπήρχε και ο Χριστός!! Και με αυτό τον άκρατο σχετικισμό (σημειώσετε, ο σχετικισμός απορρίπτεται από τους κλασικούς φιλοσόφους ως μέθοδος έρευνας και αναζήτησης του Απολύτου, όμως, οι σημερινοί 'στοχαστές' τον εγκρίνουν) θα αναγνωρίσουμε και την "αγίαν" πτώση των Πρωτοπλάστων, οπότε "νυν τα πάντα τετέλεσται". Ούτε Θεός, ούτε Διάβολος, παρά μόνο η συμπαντική σκόνη του ελεεινού μεγάλου αρχιτέκτονα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ.

ΕΥΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ναι, διότι και από τη δική μας πλευρά των Ορθοδόξων, όλοι οι Μασόνοι υψηλόβαθμοι Κληρικοί, αν και λίγοι, έβαζαν τα τελευταία 70 χρόνια το λιθαράκι τους στην προσέγγιση των θρησκειών, ώστε να "καταντήσωμεν πάντες εις την ενότητα της πίστεως" στον Μ.Α.Τ.Σ. και τον "Μεσσία" του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com