28 Ιουλ 2009

Στην Ελλάδα αν θέλεις να θεωρείσαι προχωρημένος, βρίζε τους παπάδες και την Εκκλησία. Είσαι top στις "προοδευτικές" πνευματικές ελίτ.


Άσε που είναι «δημοκρατικό» και σε διαφημίζουν τα κανάλια!
Έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος με το φιλμάκι του Γαβρά για το Μουσείο της Ακρόπολης. Πέραν της ορθότητας ή όχι του περιεχομένου (αφού ούτε η άποψη του Γαβρά είναι αναμφισβήτητη), θεωρείται πλέον must να τα χώνουν κάποιες πολιτιστικές ελίτ στην Εκκλησία.
Χωρίς αντιεκκλησιαστικό μένος, το «έργο τέχνης» στερείται περιεχομένου και είναι κολοβό.
Χώστα στους παπάδες, χώστα στου πιστούς και κατακτάς μια θέση στο club των in και "προοδευτικών" πνευμάτων. Οι παπάδες είναι οι εκφραστές της οπισθοδρόμησης και οι πιστοί τα φερέφωνα του φανατισμού. Όσο για την πίστη αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης … με την υπενθύμιση ότι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται ιδιοκτησιακά από κάθε λογής «προοδευτικές δυνάμεις»! Κάποιος που «πιστεύει» δεν δικαιούται να τοποθετεί τον εαυτό του στις «δημοκρατικές παρατάξεις», ούτε καν στις λοιπές «προοδευτικές δυνάμεις». Ανήκει στο αρρωστημένο παρελθόν, στο ξεχασμένο και βρώμικο ντουλάπι της ιστορίας! Κάτι που δεν επιδέχεται κριτικής αφού όποιος αποτολμήσει την παραμικρή αμφισβήτηση είναι εκ των προτέρων καταδικαστέος. Θα είναι είτε χριστιανός, είτε σέβεται το δικαίωμα των συνανθρώπων του για τις θρησκευτικές τους επιλογές …. άρα «δεν είναι δικός μας» και είναι μάλλον ευαίσθητος ή υποχωρητικός!
Τώρα ποιος επιτρέπει σε ποιόν να μη μιλάει, ποιος ακριβώς είναι «σύγχρονο ιερατείο» και ποιος υποκύπτει, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα που δεν είναι του παρόντος. Σίγουρα πάντως την εξουσία κατέχουν κρεοντικά και αδίστακτα αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ και όχι αυτοί που λιθοβολούνται διαρκώς από το δήθεν προοδευτικαριό της κοινωνίας και το μεγαλοδημοσιογραφικό κατεστημένο!!! Άρα οι καναλάρχες και τα πολιτιστικά και προσηλυτιστικά τους όργανα …. ευλογούν τα γένια τους και τις τσέπες τους…. Και μπορούν να κατηγορούν όποιον θέλουν, αρκεί οι καταγγελίες να συμβαδίζουν με την αριστερίστικη υποκριτική ψευτοηθική τους και τα κέρδη τους που δεν είναι καθόλου ψεύτικα!
Στην επιστολή Γαβρά απάντησε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος έχει διατελέσει και βουλευτής Επικρατείας Πασόκ, ως εξής
:«Για την απόδοση των καταστροφών η ομάδα εργασίας δανείστηκε ένα απόσπασμα ενός λεπτού και 40 δευτερολέπτων από ένα ντοκιμαντέρ του Κ.Γαβρά.
Ορισμένοι εξέλαβαν τις μικρές μορφές (σε κινούμενα σχέδια) που αναρριχώνται σε κλίμακες για να φτάσουν τις μετόπες του Παρθενώνα ως ρασοφόρους και όχι ως ανθρώπους της εποχής».«Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης αυτού του είδους και δεδομένου ότι η μεν περίοδος καταστροφής είναι πέραν κάθε αμφιβολίας, αλλά οι συνθήκες άγνωστες, κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει –ασφαλώς- η αναφορά στο γεγονός ως είχε και να εκπέσει ένα πλάνο 12 δευτερολέπτων το οποίο έτσι και αλλιώς δεν έχει σχέση με την ουσία των πραγμάτων και ασφαλώς δεν αποτελεί κανενός είδους λογοκρισία».
exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com