13 Μαΐ 2009

Επίσκοποι μοιράζουν την Καινή Διαθήκη στα σχολεία μαζί με τους Γεδεωνίτες !!


Διαβάζοντας δύο ειδήσεις μια πρόσφατη και μια παλαιότερη δεν κρύβουμε ότι ανησυχήσαμε.




ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μητρόπολη Κορίνθου

“Οι Φίλοι της Αγίας Γραφής" και η Μητρόπολη Κορίνθου μοίρασαν την Αγ. Γραφή σε σχολεία του νομού.

Στα πλαίσια της Ποιμαντικής ευθύνης του στον ευαίσθητο χώρο της μαθητιώσας νεολαίας της Μητροπολιτικής Επαρχίας μας και με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που διανύουμε, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος σε συνεργασία με το σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ» (Ευριπίδου 14, Αθήνα) επισκεφθήκε το 4ον Γυμνάσιο της πόλεώς μας ως και τα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και μοίρασαν στους μαθητές και στους καθηγητές Καινές Διαθήκες σε μετάφραση, αφού μίλησε στα παιδιά επίκαιρα.
Επίσης την ίδια ημέρα άλλες δύο ομάδες με ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και μέλη του εν λόγω Σωματείου επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Λύκειο Κορίνθου ως και τα Γυμνάσια Αγίων Θεοδώρων και Ισθμίας, όπου σε συνεργασία με την Διεύθυνση των Σχολείων και τους Θεολόγους Καθηγητές προσέφεραν σε διδάσκοντες και διδασκομένους περί τις 1.928 Καινές Διαθήκες σε μετάφραση, δωρεάν προσφορά του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ».
Η διανομή «Ευαγγελίων» θα επαναληφθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009 σε άλλα σχολεία της πολεώς μας και της πόλεως Λουτρακίου.
Πηγή:http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=13035

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μητρόπολη Δημητριάδος (παλαιότερη είδηση)

Διανομή της Αγίας Γραφής στα σχολεία.


Με σκοπό τη διάδοση του Ευαγγελικού λόγου στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού Μαγνησίας, η Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, διένειμε 10.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής. Τα αντίτυπα προσφέρθηκαν στην τοπική Εκκλησία από τους «Φίλους της Αγίας Γραφής» και περιέχουν τη νεοελληνική απόδοση των κειμένων, εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος.
Πηγή:http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_91.html#n5
=================================

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ;
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ:

“Οι φίλοι της Αγίας Γραφής”

Το φθινόπωρο του 1898 ο Τζον Νίκολσον από το Γουινσκόνσκι των ΗΠΑ - εμπορικός αντιπρόσωπος στο επάγγελμα - ταξίδεψε για δουλειές στην πόλη Μπόσκομπες αλλά έφτασε αργά τη νύκτα. Στο Κεντρικό Ξενοδοχείο υπήρχαν μόνο ένα δίκλινο που αναγκαστικά έπρεπε να το μοιραστεί με κάποιον Σαμουήλ Χιλ. Ο Νίκολσον σαν παιδί είχε στην ετοιμοθάνατη μητέρα του ότι καθημερινά πριν κοιμηθεί θα διάβαζε την Αγία Γραφή και θα προσεύχετο όπου και να ήταν. Αυτό έκανε και εκείνη τη βραδιά. Με έκπληξη είδε ότι και ο Σαμουήλ Χιλ ήταν πιστός χριστιανός και με χαρά προσευχήθηκαν μαζί. Από τότε άρχισε μια αδελφική φιλία όπου και αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα Χριστιανικό Σωματείο για εμπόρους ώστε να έχουν κοινωνία όπου και αν ταξίδευαν. Την 1 Ιουλίου 1899 μαζεύτηκαν στο Τζεϊνσβιλ του Γουινσκόνσκι τρία άτομα. Ο Νίκολσον, ο Χιλ και ο Γουϊλιαμ Νάϊτς. Το σωματείο ιδρύθηκε με τον Νίκολσον Πρόεδρο, τον Νάϊτς αντιπρόεδρο και τον Χιλ γραμματέα και ταμία. Πολλή σκέψη δόθηκε στο όνομα του Σωματείου. Μετά από έντονη προσευχή ο Νάϊτς σκέφθηκε και είπε «θα το ονομάσουμε Γεδεωνίτες». Διάβασε το 6ο και 7ο κεφάλαιο από τους Κριτές δείχνοντας ξεκάθαρα πως ο Γεδεών ήταν άνθρωπος ταπεινός, πιστός και υπάκουος στο θέλημα του Θεού ανεξάρτητα από τα δικά του σχέδια και την κοινωνία γύρω του. Το σωματείο σαν πρώτο σκοπό του είχε τον ευαγγελισμό της περιοχής όπου και αν ταξίδευαν. Γι αυτό το λόγο ζήταγαν σε κάθε ξενοδοχείο να έχει η ρεσεψιόν την Αγία Γραφή σαν σημείο αναφοράς. Αργότερα για καλύτερη μαρτυρία ζήτησαν να υπάρχει η Αγία Γραφή σε κάθε δωμάτιο του κάθε ξενοδοχείου που επισκέπτονταν. Το σωματείο αυξανόταν όχι μόνο από ταξιδιώτες εμπόρους αλλά και από κάθε επαγγελματία που συμφωνούσε με αυτή τη μέθοδο ευαγγελισμού. Σήμερα, πάνω από εκατό χρόνια λειτουργίας, το σωματείο έχει εξαπλωθεί σε 179 χώρες παγκοσμίως με πάνω από 30.000 μέλη. Ο σκοπός του σωματείου είναι να εφοδιάσει τον Λόγο του Θεού εκτός από τα ξενοδοχεία στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φυλακές, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, πυροσβεστική και αλλού. Κάθε χρόνο πάνω από 50 εκατομμύρια Γραφές διανέμονται παγκοσμίως και από την ίδρυση του σωματείου έχουν διανεμηθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο Γραφές.
Πηγή:http://www.e-fos.gr/pgs/about_001.asp?LANG=58&HAUS=52&TYPE=9


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ WIKIPEDIA ΓΡΑΦΕΙ :

Οι Γεδεωνίτες ή Φίλοι της Αγίας Γραφής (αγγλ.: Gideons International) είναι ένας υπερδογματικός Χριστιανικός σύνδεσμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες……… Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται από τον Μάρτιο του 1953 με πρωτεργάτη τον Μιλτιάδη Αγγελάτο από την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία. Αρχικά διαμοίραζαν αντίτυπα της Νεοελληνικής Μετάφρασης. Σήμερα διαμοιράζουν και την Νέα Μετάφραση της Βίβλου.
Πηγή:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82
=================================
Μήπως οι επίσκοποι πιστεύουν ότι μοιράζοντας την Καινή Διαθήκη μαζί με τους Γεδεωνίτες συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο αποτελεσματικά στη διάδοση του Ευαγγελικού λόγου και στην αντιμετώπιση του κινδύνου της αβεβαιότητας και της σύγχυσης, που απειλεί πολλές αστήρικτες συνειδήσεις ;
Έλεος!!!!

6 σχόλια:

Ιωάννης Μ. (Κύπρος) είπε...

Απλά θα ήθελα να αναφέρω πώς όταν οι ...Φίλοι ήρθαν στο ιδιωτικό σχολείο μας στην Κύπρο το 2004 με προσκληση του Άγγλου διευθυντή, 6-7 μαθητές αποχωρήσαμε (με κάπως ...εντυπωσιακό τρόπο) από την αίθουσα μπροστά σε 250 περίπου μαθητές, 15-20 καθηγητές, ένα αποσβολομένο διευθυντή και ένα παραξενεμένο Εγγλέζο γεδεωνίτη. Αν όμως δεν είχε διαβάσει κάποιος από εμάς κάποιο αντιαιρετικό εγκόλπιο δεν θα γνωρίζαμε για την αίρεση (ή μάλλον την υπερδογματική οργάνωση...). Γι΄ αυτό χρειάζεται ενημέρωση. Ήταν η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν τέτοια φρούτα (Γεδεωνίτες) στην Κύπρο όπως πληροφορηθήκαμε από την Αρχιεπισκοπή. Σίγουρα η εμπειρία τους δεν ήταν καλή διότι μετά από αυτό ελάχιστοι πήραν από το προϊόν τους.
Σημείωση 1: H Καινή Διαθήκη είναι εγκεκριμένη από το Οικ. Πατρ. αλλά απ΄ ότι γνωρίζω το πρόβλημα (σχετικά με το κείμενο) βρίσκεται στην Παλαιά όπως και με όλη την Ευαγγελική εκκλησία δηλαδή.
Σημείωση 2: Στο σχολείο προκλήθηκε σάλος και υπήρξε και ιδιαίτερη αναταραχή λόγω και άλλων πολλών αντίθεων μέτρων που συνέβηκαν εκείνο τον καιρό. Προσπάθησαν να μας αποβάλουν, αλλά δεν προχώρησαν. Άλλωστε το ...μητρώο μας ήταν πεντακάθαρο. Μαθητές οι οποίοι είχαν υποδειγματική συμπεριφορά και με την επιβεβαίωση των καθηγητών θα είχαν πολύ σημαντικό λόγο για να κάνουν οτιδήποτε που θα πλήγωνε την ...αξιοπρέπεια του σχολείου. Γι' αυτό και εν τῷ κρυπτῷ λάβαμε συγχαρητήρια από διάφορους καθηγητές.
Η άμεση αντίδραση είναι η μόνο προφύλαξη. Δεν αντιδράσαμε με τους Ιεχωβάδες όσο έπρεπε, γι΄ αυτό και υποφέρουμε τώρα.

Θέλω να συγχαρώ και το blog σας για την συνεχή δραστηριότητά του. Ψηλά τα Λάβαρα και οι Καρδιές.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ...!

Ανώνυμος είπε...

12/12/2012 εγινε διανομη Καινης Διαθηκης στο 2ο λυκειο ευοσμου θεσσαλονικης.........
Στην πρωτη σελιδα γραφει δεν πωλειται αλλα προσφερεται δωρεαν απο τους φιλους της Αγιας Γραφης.
παρακαλω ενημερωστε αν ειναι αιρετικοι και προσπαθουν να προσυλητισουν τα παιδια μας!

aktines είπε...

Για απάντηση δείτε και εδώ
http://aktines.blogspot.gr/2010/03/blog-post_8213.html

Ανώνυμος είπε...

Για όσους έχων προμηθευτεί την Κ.Διαθικη των φύλων της Αγ.Γραφης να ξέρουν οτι η συγκεκριμένη ομάδα είναι αίρεση που απλά αγόρασε το εγκεκριμένο απο το οικ. Πατριαρχειο κείμενο και με την σφραγίδα (της οργάνωσης) το διανέμει μέσω των Μητροπολεων.
1ον Γιατί η Βιβλική εταιρεία παραχώρησε το εγκεκριμένο κείμενο σ αυτούς??
2ον Η μητροπολίτες γιατί δεν εξετάζουν απο που προέρχεται??
3ον Θέλουν να φωτογραφίζονται κατά την διανομή με επισκόπους για να τους έχουν στο χέρι όταν χρειαστεί...

Unknown είπε...

Την πήρα από την εκκλησία στο 401ΓΣΝΑ που την διαθέτουν δωρεάν στον κόσμο... Ο ιερέας που λειτουργεί δεν το ξέρει ότι είναι τως αιρετικών βιβλίο.... ας το δουν οι αρμόδιοι... βουιζει το διαδυκτιο..για τους συγκεκριμένους... Φίλους της Αγίας γραφης.. αλλοίμονο...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com