22 Μαρ 2017

Καλλιόπη Προκοπάκη, "ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΟΥ (έμφυλες ταυτότητες), Αλήθειες και ψέμματα"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ
"ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΟΥ (έμφυλες ταυτότητες), Αλήθειες και ψέμματα"
Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο στις 19/3/2017 για τις έμφυλες ταυτότητες στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, προσκεκλημένη του τοπικού Παραρτήματος της Ένωσης Θεολόγων σε μια εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, και συνδιοργανωτές τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων της πόλης, καθώς και των Τριτέκνων και Πολυτέκνων, παρουσίασε τις αληθινές όψεις των έμφυλων ταυτοτήτων και τόνισε την μεγάλη σημασία της ανατροφής σαν αγόρι ή σαν κορίτσι στη διαμόρφωση της ταυτότητας φύλου. Παράλληλα, τόνισε τις σοβαρές επιφυλάξεις που έχει για την πρόχειρη και αποσπασματική εισαγωγή στα Γυμνάσια της θεματικής " Έμφυλες Ταυτότητες" από μη ειδικούς στην ευαίσθητη ηλικία των 12-15 ετών.

O κ. Λαρεντζάκης καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί ‘’terminus technicus’’, για τον όρο ‘’ετερόδοξες εκκλησίες’’


Σχετική εικόνα

Ο κ. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ‘’TERMINUS TECHNICUS’’,  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ‘’ΕΤΕΡΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ’’
Σε ομιλία του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ο καθηγητής κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz, στις 16 Μαρτίου 2017, με θέμα «Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Μαρτυρία του Ορθοδόξου φρονήματος και προοπτικές για το μέλλον) (amen.gr), ανέφερε μεταξύ άλλων και  τα εξής : «Πάντως σοφά και ορθά έπραξεν η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και διατήρησε τον όρο εκκλησία και για τους ετεροδόξους και είμαι βέβαιος ασφαλώς και με θεολογικό νόημα και όχι μόνον επιφανειακά και τύποις!»

Κρίση και Ορθοδοξία (π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης και Θ. Μαλκίδης)

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης και Θ. Μαλκίδης
Η πνευματική και οικονομική χρεοκοπία στην Ελλάδα είναι  πραγματικότητα. 

Δημήτρης Νατσιός, Παναγία μου, βοήθησε καὶ τούτην τὴν φορὰ τοὺς Ἕλληνες διὰ νὰ ἐμψυχωθοῦν


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παναγία μου, βοήθησε καὶ τούτην τὴν φορὰ τοὺς Ἕλληνες διὰ νὰ ἐμψυχωθοῦν
«Γιὰ νὰ σωθεῖ ἡ Ἑλλάδα
στοὺς καιροὺς τοὺς ὕστατους
θέλει ἕνα Καιάδα
γκρεμοτσακίστε τους»  (Ν. Γκάτσος)
    «Ἔτσι γιὰ μᾶς τοὺς Ἕλληνες. Περάσανε ἀπὸ τὴν πλάτη μας ἄγριες ἀνεμοζάλες κάθε λογῆς, ἀγριάνθρωποι σκληροί, φονιάδες μὲ σπαθιὰ μὲ κοντάρια καὶ μὲ ἅρματα κάθε λογῆς, Πέρσες, Ἀλαμάνοι, Φράγκοι, Ἀραπάδες, Τοῦρκοι κι ἄλλοι. Μᾶς σφάζανε, μᾶς κομματιάζανε, μᾶς κρεμάζανε, μᾶς σουβλίζανε, μὰ δὲν πεθάναμε, γιατί μᾶς ἀτσάλωνε ὁ ἀγώνας, δίναμε φωτιὰ στὴ φωτιά…». (Φ. Κόντογλου, «Μυστικὰ Ἄνθη», σελ. 12, ἔκδ. «Ἀστὴρ»)
   Πρέπει, ἐμεῖς οἱ Ρωμηοί, νὰ ξαναβροῦμε τὸν ἑαυτό μας, τὰ καίρια καὶ τὰ οὐσιώδη του βίου. Εἴμαστε «καταδικασμένοι» ὡς ἔθνος ἱστορικὸ νὰ στραφοῦμε πίσω «ὅλα τὰ ἔθνη, γιὰ νὰ προοδεύσουν, πρέπει νὰ βαδίσουν ἐμπρός, πλὴν τοῦ ἑλληνικοῦ ποὺ πρέπει νὰ στραφεῖ πίσω», γράφει ὁ σοφὸς ἀθηναιογράφος Δημ. Καμπούρογλου. Νὰ ἀνακαλύψουμε καὶ πάλι «τὸ ἄριστον ἐκεῖνο, Ἑλληνικὸς/ ἰδιότητα δὲν ἒχ’ ἡ ἀνθρωπότης τιμιωτέραν» (Καβάφης).

Προβολή ταινίας για τη ζωή και το έργο του π. Αυγουστίνου Καντιώτη στην Αθήνα

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ & ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ,ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗΣ 44, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ 26 & 27 ΜΑΡΤΙΟΥ. 

Επιστολή διαμαρτυρίας από ομάδα Αστυνομικών για τις αποφάσεις της συνόδου της Κρήτης και τους διωγμούς Αγιορειτών Πατέρων.


Σχετική εικόνα

Άγιοι Καθηγούμενοι,σεβαστέ Γέροντα,
Εἴμαστε Ἀστυνομικοί, προσκυνητές τοῦ Ἁγίου Ὄρους.
Μετά λύπης παρακολουθοῦμε τίς διεργασίες τόσο πρίν ὅσο καί μετά τὴν Σύνοδο  τοῦ Ἰουνίουτοῦ 2016, ὅσο καί τόν τρόπο πού ἐλήφθησαν οἱ ἀποφάσεις, καθιστώντας ἔτσι δέσμια τήν Μία Ἁγία Καθολική καί  Ἐκκλησία στόν Οἰκουμενισμό καί στήν ἐπερχόμενη πανθρησκεία πού τώραπροετοιμάζεται.
Ἐπιγραμματικά σᾶς ὑπενθυμίζουμε κάποιες ἀπό τίς ἀποφάσεις:

"Η αποδόμηση-υπονόμευση του βιολογικού πυρήνα της προσωπικότητας και της οικογένειας, ως όρος χειραγώγησης, μέσω της υπονόμευσης κάθε δυνατότητας συγκρότησης του ανθρώπου ως υποκειμένου"

Συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Πατέλης, αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Σοφία Τσέκου, την Κυριακή 19-03-2017 το απόγευμα, προσκεκλημένος των Θεολόγων καθηγητών της Κορίνθου.

Τα τρία Δεκάρια της Παναγίας μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελισμοσ θεοτοκου
ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Μέσα στο υπέρλαμπρο διπλό πανηγύρι του Μαρτιού, της σωματικής ελευθερίας από τον βάρβαρο και δυσβάσταχτο τουρκικό ζυγό, και της πνευματικής από την κατάρα της αμαρτίας και την τυραννία του διαβόλου, ξέχωρα πάντοτε θα δεσπόζει η αγιασμένη μορφή της Υπεραγίας μας Θεοτόκου.

21 Μαρ 2017

Βίντεο - Εισηγήσεις από την Ημερίδα στην Κόρινθο με θέμα «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας»

Εισηγήσεις των ομιλητών, που συμμετείχαν στην ημερίδα η οποία διοργανώθηκε στην Κόρινθο την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 με θέμα "Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας".

Ο αμφισβητών ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία


Σχετική εικόνα

Ο κ. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ, Ο ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Σε ομιλία του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ο καθηγητής κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz, στις 16 Μαρτίου 2017, με θέμα «Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Μαρτυρία του Ορθοδόξου φρονήματος και προοπτικές για το μέλλον) (amen.gr), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και  στις «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον».
Στην όλη ομιλία του ο κ. Λαρεντζάκης παρουσιάζεται ως υπέρμαχος  της Συνόδου της Κρήτης.  Πως μπορεί ο κ. Λαρεντζάκης να προβάλλει εαυτόν ως υποστηρικτή και υπέρμαχο  της Συνόδου της Κρήτης, τη στιγμή που αμφισβητεί την Παράγραφο 1 του κειμένου  «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον», που αναφέρει ρητά ότι «η Ορθόδοξος Εκκλησία, είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία»;

Τα τάγματα δράσης των Σοβιετικών κατά των χριστιανών

«Είχαν οργανωθεί ειδικοί πυρήνες αθέων, που πήγαιναν στα σχολεία, στα χωριά, στους χώρους εργασίας και διεξήγαγαν μια αντιθρησκευτική προπαγάνδα συστηματικά» επισημαίνει στο σχετικό άρθρο του ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η «ελευθερία» των αθέωνΗ «ελευθερία» των αθέων
Εν όψει των συζητήσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος οι άθεοι και αντίθρησκοι ξεκίνησαν πάλι την προπαγάνδα τους. Προωθούν την αντίληψη πως για να είναι η χώρα μας μέσα «στη φιλελεύθερη δυτική παράδοση» οφείλει να απεμπολήσει την Παράδοσή και την Ιδιοπροσωπία της και να εξοβελίσει από τη δημόσια σφαίρα την ευεργέτιδά της Εκκλησία.
Η αντίληψη αυτή φέρνει στο νου του Έλληνα φιλελεύθερου πολίτη τον εφιάλτη της σταλινικής περιόδου και τον κάνει να σκεφθεί ότι οι συγκεκριμένοι άθεοι αναμασούν αντιλήψεις του 1873! Τόσο «προοδευτικά» σκέπτονται. Τη χρονιά αυτή κυριαρχούσαν στην ιντελιγκέντσια της Ευρώπης  ο μηδενισμός του Νετσάγεφ, ο αναρχισμός του Μπακούνιν, ο μαρξισμός, ο εξελικτισμός του Ντάρβιν, ο «θεολογικός» αθεϊσμός του Στράους, ο ωφελιμισμός του Μιλλ.

Ὁ σωτήριος ἑκούσιος Σταυρός μας καί τά τέσσερα ἄκρα του ἐν ἰσορροπίᾳ.Ὁ σωτήριος ἑκούσιος Σταυρός μας
καί τά τέσσερα ἄκρα του ἐν ἰσορροπίᾳ.
1.         Ἐπεξήγηση τίτλου καί αἰτιολόγηση ἐπιλογῆς τοῦ θέματος
Εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἰοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.
Μέ αὐτόν τόν τρόπο διδαχθήκαμε ἀπό τόν Ἐπίσκοπό μας, νά ξεκινοῦμε τίς ὁμιλίες καί τά κηρύγματά μας. Δηλαδή κάνοντας τό σημεῖο τοῦ Τιμίου Σταυροῦ καί ταυτοχρόνως ἀναφερόμενοι καί προσευχόμενοι στόν Τριαδικό Θεό. Αὐτό κάνουμε ἀπό τήν Πεντηκοστή τοῦ ἔτους 1988 μέχρι σήμερον πού εἴμαστε ἐνώπιόν σας, δηλαδή γιά 30, συμπεριλαμβανομένου καί τοῦ ἐφετεινοῦ, συναπτά ἔτη! Δόξα τῶ Θεῶ γιά τήν ἀγάπη καί τήν ἀνοχή Του.

Ψήφισμα Ημερίδας στην Κόρινθο με θέμα «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας»


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΙ ΣΩΝΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ»ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, 19/3/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ
            Η Θεματική Εβδομάδα, η οποία εφαρμόζεται στα Γυμνάσια της χώρας με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (υπ. αρ. Πρωτ.: Φ20.1/220482/Δ2/23-12-2016), διακόπτει το Αναλυτικό Πρόγραμμα των παιδιών μας και τα εισάγει υποχρεωτικά σε διδακτικά αντικείμενα για τα οποία δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν επίσημο φορέα μέχρι σήμερα και δεν ερωτηθήκαμε αν είναι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες (άρθρο 9 της ΕΣΔΑ καιάρθρο 2 του Α΄Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Ν.Δ. 53/1974 – ΦΕΚ 256/Α ́), με τις οποίες έχουμε διαπαιδαγωγήσει  τα παιδιά μας. Ως γονείς θέλουμε να έχουμε λόγο στο τι διδάσκονται τα παιδιά μας,  ποιος θα τους το διδάξει και με τι επιστημονικά προσόντα. Εφαρμόστηκε πιλοτικά κατ΄αρχάς περιορισμένα και ελεγχόμενα τέτοιο πρόγραμμα  ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και να διορθωθουν τυχόν λάθη ή πειραματιζόμαστε μαζικά στη βιολογική και ψυχική ισσοροπία  των παιδιών μας  και ότι προκύψει;

Μνήμη του Οσίου Ιακώβου του Ομολογητού (21 Μαρτίου)

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Φιλήμονα και Δομνίνου, του Οσίου Ιακώβου του Ομολογητού και του Αγίου Θωμά, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
 Ο Όσιος Ιάκωβος ανήκει στη χορεία των αγίων εκείνων, που με παρρησία μέχρι θανάτου, ομολόγησαν την Ορθόδοξη Πίστη σε περιόδους που, πλανεμένες διδασκαλίες, όπως η εικονομαχία, είχαν κυριαρχήσει και γίνονταν αιτία για την εκτροπή από την αλήθεια και την απώλεια πολλών ψυχών.
Πληροφορίες για το βίο του Οσίου Ιακώβου αντλούμε από επιστολή του οσίου Θεοδώρου του Στουδίτου, ο οποίος πιθανότατα υπήρξε πνευματικός του πατέρας.
Από την επιστολή αυτή προκύπτει ότι ο Ιάκωβος, ακολούθησε την ασκητική οδό από νεανικής ηλικίας και διακρινόταν για την εγκράτεια και αγωνιστικότητά του, αλλά και για την προσήλωσή του στην Ορθόδοξη Παράδοση.
Εφάρμοζε πραγματικά την προσευχή που επαναλαμβάνεται κατά τις ακολουθίες αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής: «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και αργολογίας μή μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισέ μοι τω σω δούλω».

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκευτικά, την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου που προετοιμάζει το 1ο συνέδριο (6-9 Απρίλη 2017) μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο μάθημα των Θρησκευτικών, την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:«Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων

20 Μαρ 2017

Βασίλειος Κερμενιώτης, Στην Εκκλησία δεν υπάρχει «Πρώτος», Σεβασμιώτατε….


Αποτέλεσμα εικόνας για pope throne

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΠΡΩΤΟΣ», ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ…
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ
1. ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ
Σεβασμιώτατε, ευλογείτε.
Άκουσα το προχθεσινό κήρυγμά σας στο Ιερό Ναό του Περδίκκα Εορδαίας, που δημοσίευσε το eordaia.org, και λυπήθηκα. Λυπήθηκα διότι για μια ακόμη φορά επιτεθήκατε στους αδελφούς που διαμαρτύρονται κατά της αιρέσεως του Οικουμενισμού, λέγοντας: «Ας μην παραδέχονται τους επισκόπους και τους αρχιεπισκόπους και τους Πατριάρχες μερικοί δήθεν "ζηλωτές", δήθεν "ορθόδοξοι". Σε όλες τις δύσκολες στιγμές το παρόν το έδωσε η Εκκλησία δια των αντιπροσώπων της»1
            Αδικείτε τους ανθρώπους, πάτερ. Οι αδελφοί δεν διαμαρτύρονται εναντίον ορθοδοξούντων αρχιεπισκόπων και πατριαρχών, αλλά εναντίον ενεργειών κακοδόξων αρχιερέων που νοθεύουν το Λόγο του Θεού. Ο Άγιος Γέροντας Αυγουστίνος, στα πόδια του οποίου μαθητεύσατε επί τέσσερις δεκαετίες, μάς δίδαξε ότι δεν πρέπει να υπακούμε όχι μόνο σε αρχιεπισκόπους και πατριάρχες, αλλά και σε ολόκληρες Συνόδους με 300 επισκόπους όταν αυτοί «δεν είναι φορείς της Ορθοδοξίας και πάνε κόντρα στο Ευαγγέλιο». Τέτοιους λυκοποιμένες, λέει ο Γέροντας, όχι μόνο δεν πρέπει να τους «παραδεχόμαστε», όπως είπατε εσείς, αλλά τους αξίζει να τους «πάρει στο κυνήγι» ο πιστός λαός, όπως ακριβώς «ένα μικρό παιδί κυνηγάει με ένα καλάμι τις γαλοπούλες»! 2  

Μπορούμε να δούμε το Ισλάμ με άλλο τρόπο; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 20η Μαρτίου 2017.
  Το Ισλάμ καλπάζει κατακτώντας τον δυτικό κόσμο! Ο ισλαμικός επεκτατισμός και η ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυσή του στις δυτικές κοινωνίες, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, είναι πλέον μια αναντίρρητη πραγματικότητα, ορατή και διά γυμνού οφθαλμού. 

Στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων αναπαύεται ο Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

O άγιος Μιχαήλ ο Μαυρούδης (10 ή 21/3/1544)O Άγιος Μιχαήλ ο Μαυρούδης (10 ή 21/3/1544)
Ο Μιχαήλ γεννήθηκε στην Γρανίτσα των Αγράφων. Τέκνο ευσεβών και φιλανθρώπων γονέων, του Δημητρίου και της Σωτήρας, ανατράφηκε με τα ιδεώδη της Ορθοδοξίας. Όταν πέθανε ο πατέρας του, νυμφεύθηκε και ήλθε στη Θεσσαλονίκη, όταν ήταν μητροπολίτης ο Θεοφάνης, όπου εργάστηκε ως αρτοπώλης. Ο Μιχαήλ συνέχισε την ενάρετη ζωή του, με ελεημοσύνες προς τους φτωχούς. Λέγεται ότι προσέφερε σχεδόν όλα του τα κέρδη στους ενδεείς αδελφούς του. Η εποχή στην οποία έζησε διακρίθηκε από την παρουσία στην πόλη σημαντικών προσωπικοτήτων της Εκκλησίας.
Ο Μιχαήλ διακατέχονταν από θείο ζήλο. Ζούσε μέσα του ο Χριστός. Κάποια μέρα όταν ήρθε στο αρτοπωλείο ένας μικρός μουσουλμάνος ο Μιχαήλ προσπάθησε να τον κατηχήσει αλλά μάταια γιατί εκείνος κατέφυγε στους ομοθρήσκους του και ζήτησε να διαφωτιστεί από έναν διερχόμενο ιεροδιδάσκαλο του Ισλάμ. Τότε, μετά την καταγγελία κατά του Μιχαήλ, ο ζηλωτής αρτοπώλης οδηγήθηκε από τους συγκεντρωθέντες Αγαρηνούς στον κριτή, τον οποίο μάλιστα, αφού αποστόμωσε, προσπάθησε και να κατηχήσει, τόσο τον ίδιο, όσο και τους παρισταμένους, παρουσιάζοντας μεγάλη θεολογική δεινότητα.

”Μαύρος Χρυσός”: Έκθεση της Ιταλικής Libero για τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των ΜΚΟ στην ΙταλίαΜια νέα έκθεση δείχνει ότι τεράστια οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από μια σειρά ΜΚΟ και συνεταιρισμών αφιερωμένες στο να φέρουν όσους περισσότερους μετανάστες είναι δυνατόν στην Ευρώπη.
Στο άρθρο της Iταλικής εφημερίδας Libero την Δευτέρα με τίτλο “The Real Black Gold”, ο Gianluca Veneziani ερευνά τους τρόπους με τους οποίους οι διακινούμενες αποστολές διάσωσης διεξάγονται στη Μεσόγειο Θάλασσα και ποιός ακριβώς ωφελείται περισσότερο από την εκμετάλλευση της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης.

Το Καστελόριζο είναι το ακριβότερο κομμάτι γης στον πλανήτη

Το ακριβότερο κομμάτι γης στον πλανήτη βρίσκεται στην Ελλάδα και «δεν είναι άλλο από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου» λέει ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Κρήτη TV. Βρίσκεται στο τεράστιο οικόπεδο που ενώνει την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ.

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Το '21 και οι Συντελεστές του - Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις

Το '21 και οι Συντελεστές του - Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις
Το '21 και οι Συντελεστές του - Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις
Πρωτοπρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός
Ένα από τα φοβερότερα ανοσιουργήματα στο χώρο της Ιστορίας-αυτόχρημα αναιρετικό της ιστορικής επιστήμης- είναι η ιδεολογική ερμηνεία και χρήση των ιστορικών δεδομένων. Τότε ο Ιστορικός δεν κάνει επιστήμη (απροκατάληπτη δηλαδή και ελεύθερη έρευνα), αλλά πολιτική. 

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μύρων [20 Μαρτίου 1793]

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μύρων [20 Μαρτίου 1793]
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ο Άγιος καταγόταν από το Μεγάλο Κάστρο της Κρήτης [έτσι ονομαζόταν τότε το Ηράκλειο] και είχε ευσεβείς και ευγενείς γονείς. Γνωρίζουμε ότι ο πατέρας του ονομαζόταν Δημήτριος και ήταν πολύ δίκαιος άνθρωπος. Από μικρό παιδί ο Μύρων είχε συμπεριφορά και γαρακτήρα ώριμου άνδρα. Αν και ήταν μικρός στην ηλικία είχε φρόνηση γεροντική, τέτοια δηλαδή που θα ταίριαζε σε κάποιον έμπειρο απ΄τη ζωή γέροντα. Αγαπούσε από φυσικού του την παρθενία και την σωφροσύνη. Ήταν δε όμορφος εξωτερικά όπως ήταν και εσωτερικά. Καθημερινό του μέλημα ήταν η βιοπάλη στο κατάστημά του. Είχε μάθει την τέχνη του ράφτη την οποία εργαζόταν με πολλή σεμνότητα και συνέπεια στο εργαστήριό του.
Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ: Οι γείτονές του Τούρκοι επιδίωκαν συχνά την συναναστροφή τους με τον μάρτυρα αλλά εκείνος καθόταν στο εργαστήριό του σοβαρός και ήσυχος χωρίς να αποδέχεται την παρέα τους ή να συμμετέχει στις συζητήσεις τους. Επειδή λοιπόν τον φθονούσαν και δεν υπέφεραν την τόση του σεμνότητα, ήθελαν να τον εξισλαμίσουν. Και τι καταχθόνιο μηχανεύτηκαν! Βρήκαν ένα τουρκόπουλο και το έπεισαν να πει πως το ... βίασε ο Μύρων. Σύμφωνα με άλλο συναξάρι του αγίου η συκοφαντία αφορούσε σε μια ανήλικη Τουρκοπούλα που δήθεν αποπλάνησε ο Μύρων. Με τη συκοφαντία αυτή τον άρπαξαν με μεγάλη μανία και τον πήγαν στον δικαστή.

19 Μαρ 2017

Η πρώτη επίσκεψη του μακαριστού Σεραφείμ στην Καλαμπάκα

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΠΡΩΤΗ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Επίκαιρη όσο ποτέ η φωτό της πρώτης επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ στην Καλαμπάκα, ως Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών, τότε.

Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ: Συνέδριο με θέμα: “1517-2017: 500 χρόνια από τη Μεταρρύθμιση”

Στις 28-30 Μαρτίου 2017 διοργανώνεται Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “1517-2017: 500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ” από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με συνδιοργανωτές την Προτεσταντική Θεολογική Σχολή και την Καθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, όπως επίσης και τη Θεολογική Σχολή του Κιέλου, με την υποστήριξη του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πάνω από σαράντα εισηγητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους και κληρικούς από τις τρεις χριστιανικές παραδόσεις της Ευρώπης.

Σουηδία: Ο αριθμός των παιδιών που θέλουν να αλλάξουν φύλο διπλασιάζεται ετησίως

Ο αριθμός των παιδιών που νιώθουν ότι είναι παγιδευμένα σε λάθος σώμα διπλασιάζεται κάθε χρόνο στη Σουηδία, με παιδιά από την ηλικία των έξι να θέλουν να γίνουν το αντίθετο φύλο, λένε οι γιατροί σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία θα θέσει εκτός νόμου τους Ιεχωβάδες!Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να «απαγορεύσει και να εκκαθαρίσει» τη θρησκευτική αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κηρύσσοντάς την εξτρεμιστική οργάνωση!
Χαρακτηρίζοντας την κίνηση του υπουργείου «επίθεση στη λατρεία» τους, η οποία θα μπορούσε να έχει «τρομερές συνέπειες» για την οργάνωση σε ολόκληρη τη χώρα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποστήριξαν ότι το ρωσικό υπουργείο δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει με την αγωγή.

Νεομάρτυς Μύρων ὁ Κρής (21 Μαρτίου)

Ἀπὸ τὸ Ἁγιολόγιο τοῦ μηνὸς: Νεομάρτυς Μύρων ὁ Κρής, 21 Μαρτίου
Ἡ περίοδος τῆς Τουρκοκρατίας ἀνέδειξε πολλούς μάρτυρες, οἱ ὁποῖοι σέ ἀντιδιαστολή μέ τούς μάρτυρες τῶν πρώτων χριστιανικῶν αἰώνων, ὀνoμάζονται Νεομάρτυρες. Ἕνας ἀπό αὐτούς τούς Νεομάρτυρες εἶναι καί ὁ Μύρων, ὁ ὁποῖος καταγόταν ἀπό τήν Κρήτη καί μαρτύρησε στήν Κρήτη. Συγκεκριμένα, γεννήθηκε στό Μέγα Κάστρο καί ἦταν γιός εὐγενῶν καί εὐσεβῶν γονέων, οἱ ὁποῖοι τόν ἔμαθαν νά ἀγαπᾶ τόν Χριστό καί τήν Ἐκκλησία. Ἀγαποῦσε τήν ἡσυχαστική ζωή καί τήν προσευχή καί ζοῦσε μέ παρθενία καί σωφροσύνη. Ἔμαθε τήν ραπτική τέχνη καί δούλευε στό ἐργαστήρι του προσευχόμενος καί ἀποφεύγοντας τίς πολλές κουβέντες μέ τούς γείτονές του Ἀγαρηνούς, οἱ ὁποῖοι, ἐπειδή δέν ἄντεχαν τόν ἐνάρετο τρόπο τῆς ζωῆς του, τόν  φθόνησαν καί τόν συκοφάντησαν ὅτι ἀσέλγησε σέ ἕναν νεαρό Τοῦρκο καί τόν ἔσυραν στά δικαστήρια. Ὁ Μύρων ἔδωσε ἀρνητική ἀπάντηση στόν δικαστή πού τόν ἐρώτησε ἄν ἀληθεύη ἡ κατηγορία ἐναντίον του καί ἐκεῖνος τοῦ πρότεινε νά διαλέξη μεταξύ ἀλλαξοπιστίας καί θανάτου. Ὁ Μύρων ὁμολόγησε μέ παρρησία τήν πίστη του, γι’ αὐτό καί καταδικάστηκε σέ θάνατο δι’ ἀπαγχονισμοῦ. Ὅταν τόν ὁδηγοῦσαν οἱ στρατιῶτες στόν τόπο τῆς καταδίκης, ἐκεῖνος ζητοῦσε συγχώρηση ἀπό τούς Χριστιανούς πού συναντοῦσε στό πέρασμά του. 

Ἀρχιμ. Χρυσόστομος Ν. Πῆχος, Κατάγνωσις ετεροδιδασκαλιών, διατυπωθεισῶν ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑ ΠΑΡΟΥ μοναστήρι
ΚΑΤΑΓΝΩΣΙΣ ΕΤΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ
Διατυπωθεισῶν ὑπὸ τῆς αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου,
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ὅπως λαβοῦσα γνῶσιν διαπιστώσῃ, ἀποκηρύξῃ καὶ καταδικάσῃ αὐτὰς ὡς ἀντικειμένας τῇ ὀρθῇ διδασκαλίᾳ τῆς κατὰ Ἀνατολὰς Ὀρθοδόξου Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας.
Κατατεθεῖσα ὑπὸ τοῦ ἀρχιμ. Χρυσοστόμου Ν. Πήχου, Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Κοινοβιακῆς Μονῆς «Ἡ Ζωοδόχος Πηγὴ» Λογγοβάρδας Πάρου.--

Το μυστήριο της μετανοίας κατά τον Όσιο Πορφύριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου ΣΙΔΕΡΙ
ΟΜΙΛΙΑ
κας Αθηνάς Σιδέρη,
πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου, κοινωνικής λειτουργού
στην Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε στις 13-3-2017 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ.

18 Μαρ 2017

Κυριακή Γ΄ Νηστειῶν (Σταυροπροσκυνήσεως )- Μέτρο ὁ τίμιος σταυρὸς (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Μέτρο ὁ τίμιος σταυρὸς
«Ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων» (Μᾶρκ. 8,38)

Η μετάνοια στα χρόνια της κρίσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η μετάνοια στα χρόνια της κρίσης
Η μετάνοια στα χρόνια της κρίσης
Ομιλία στην Ημερίδα «Το Μεγαλείο της Μετάνοιας στη ζωή του Ανθρώπου» που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης στις 13 Μαρτίου 2017

Διαθρησκειακαί Συναντήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΙΡΑΝ
Διαθρησκειακαί Συναντήσεις
Του κ. Γεωργίου Τραμπούλη, θεολόγου
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ κατά την οποία γίνονται προσπάθειες στην Χώρα μας από την Πολιτεία να απαλειφθή ο κατηχητικός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να εναρμονισθή με τις απαιτήσεις των κέντρων, που το θέλουν με διαθρησκειακό χαρακτήρα, στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε μία νέα διαθρησκειακή συνάντηση.

Επιστολή πιστών στο Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό για τη Σύνοδο της Κρήτης


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σεβασμιώτατε 'Αγιε Ηλείας
Αποστέλλουμε προς την πατρική σας αγάπη την παρούσα επιστολή,με την παράκληση όπως ευαρεστηθείτε να μελετήσετε το θέμα της  παναιρέσεως του Οικουμενισμού και ειδικότερα τις αποφάσεις της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου η οποία συνήλθε στο Κολυμπάρι  της Κρήτης (26/06/6016). Η εν λόγω Σύνοδος δια των δεσμευτικών αποφάσεών της έχει αμέσους σωτηριολογικές επιπτώσεις επί του όλου σώματος της Εκκλησίας και της σωτηρίας των ψυχών,υπέρ ών Χριστός απέθανε.
Παρακαλούμε και πάλι,με αγάπη Χριστού,όπως συντόμως λάβετε ξεκάθαρη θέση επί των αποφάσεων της Συνόδου. Εαν δηλαδή είναι Ορθόδοξες ή αιρετικές,εαν συμφωνούν με τα Δόγματα και την Θεολογία  των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και εαν ο Πάπας και οι  λοιποί αιρετικοί αποτελούν Εκκλησίες.

Ταφή, καύση ἤ ἀνάσταση νεκρῶν σωμάτων;


Αποτέλεσμα εικόνας για Ταφή, καύση

Ταφή, καύση ἤ ἀνάσταση νεκρῶν σωμάτων;
Πολύ προπαγάνδα γίνεται τίς τελευταῖες ἡμέρες ὑπέρ τῆς καύσεως τῶν σωμάτων τῶν νεκρῶν. Μάλιστα δέ ὑψηλά ἰστάμενα πρόσωπα, ὅπως ὑπουργοί καί βουλευτές, ἀπ᾽ ὅλο δυστυχῶς τό πολιτκό φάσμα τοῦ τόπου μας, βγαίνουν στά Μέσα Μαζικῆς Ἐνημερώσεως καί καταθέτουν τήν γνώμη τους γύρω ἀπό τό θέμα καί ὑπερθεματίζουν τήν καύση τῶν νεκρῶν. Ἡ ὅλη προπαγάνδα ἐντείνεται καί ἀπό τήν πρακτική πού ἐφήρμοσαν ἄλλα δημόσια πρόσωπα, ὅπως τραγουδιστές καί ἠθοποιοί, πού ἐπέλεξαν ὄχι νά ταφοῦν, ἀλλά νά καούν τά σώματα τους. Καλλιεργεῖται ἔτσι ἔντονα στόν λαό μας ἡ προοπτική τῆς καύσεως. Ἡ Κυβέρνηση ἐπιθυμεῖνά καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στό ἑλληνικό κοινοβούλιο, ὥστε νά ἐπιτρέπεται αὐτή ἡ πρακτική. Ὑπῆρξαν καί δημοσιεύματα, τόσο σέ πανελλαδικό ὅσο καί σέ τοπικό ἐπίπεδο στήν πόλη τῆς Καλαμάτας, πού παραπλανοῦσαν τόν λαό γύρω ἀπό τό ζήτημα. Πού βρίσκεται ἡ ἀλήθεια; Ποιά εἶναι ἡ ὀρθόδοξη στάση ἀπέναντι σ᾽ὅλα αὐτά;

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Εκπομπή "Εκκλησία και Κόσμος" της Μητροπόλεως Κασσανδρείας στο κανάλι Atlas TV που θα μεταδοθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

17 Μαρ 2017

Κυριακή Γ΄ Νηστειῶν (Σταυροπροσκυνήσεως )- Τὸ πολίτευμα τοῦ σταυροῦ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ : Μάρκ. η΄ 34 - θ΄ 1
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Ἑβρ. δ΄ 14 - ε΄ 6
Τὸ πολίτευμα τοῦ σταυροῦ
Κυριακὴ τῆς Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα, προσκυνοῦμε τὸν Τίμιο Σταυρό, ἐπάνω στὸν ὁ­ποῖο καρφώθηκε ὁ Κύριος γιὰ τὴ σωτηρία μας. Ὁ Σταυρὸς ὅμως δὲν μᾶς ὑπενθυμίζει μόνο πόσο μᾶς ἀγάπησε ὁ Θεός· μᾶς ὑπενθυμίζει καὶ ποιὰ εἶναι ἡ ἀληθινὴ χριστιανικὴ ζωή, ποιὰ εἶναι ἡ σταυρικὴ ζωή, ποὺ καλεῖται νὰ ζήσει κάθε συν­ειδητὸς πιστὸς γιὰ νὰ σωθεῖ. 

Ο Σταυρός του Χριστού (Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμίας)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
1. Στό σημερινό μου κήρυγμα, ἀδελφοί χριστιανοί, θά σᾶς μιλήσω γιά τό σημεῖο καί τήν σημαία τῆς Ἐκκλησίας μας, γιά τήν σφραγίδα τῆς πίστης μας, πού εἶναι ὁ Τίμιος Σταυρός.

Η αποτείχιση του π. Θεοδώρου Ζήση


Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης

Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ
Η Εκκλησία της Ελλάδος ζει τη χειρότερη, μετά το παλαιοημερολογητικό σχίσμα, κρίση της. Η αποτείχιση άξιων Λειτουργών του Υψίστου, μεταξύ των οποίων και ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, δημιουργεί σοβαρότατο προβληματισμό στην συνείδηση του χριστεπώνυμου πληρώματος. Η διακοπή του μνημοσύνου των επισκόπων (αποτείχιση) που κηρύσσουν αίρεση, φανερώνει ότι η «ασθένεια του Οικουμενισμού έχει προσβάλει μεγάλο μέρος της Εκκλησιαστικής ιεραρχίας…με φορέα και πρωταγωνιστή στη διάδοση της νόσου το Οικουμενικό Πατριαρχείο».
Ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, «καθ’ ήν ημέραν απελάβομεν την του Θεού Εκκλησίαν, συν αποδείξει των της ευσεβείας δογμάτων, και καταστροφή των της κακίας δυσσεβημάτων» ανακοίνωσε πως: «Μετά λύπης, αλλά και πολλής πνευματικής χαράς και ευφροσύνης…ακολουθώντας την Αποστολική και Πατερική Παράδοση διέκοψε στις ιερές ακολουθίες τη μνημόνευση του ονόματος του Μητροπολίτη Άνθιμου διότι αυτός, όπως και πολλοί συνεπίσκοποί του εγκατέλειψαν τη θεία Παράδοση και πορεύονται εκτός της οδού των αγίων πατέρων».

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com