9 Νοε 2017

Λυκούργος Νάνης, Σχόλιο για την αναγόρευση του Χρήστου Γιανναρά σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
Τον Ιούνιο του 1989 με πρωτοβουλία των τότε συνοδικών μητροπολιτών, μακαριστών πλέον, Φλωρίνης Αυγουστίνου, Σιδηροκάστρου Ιωάννη και Δρυινουπόλεως και Κονίτσης Σεβαστιανού, ετέθη εν συνόδω το θέμα των κακοδοξιών του τότε καθηγητή της Παντείου και "πρυτάνεως" της λεγόμενης "νεοορθοδοξίας" Χρήστου Γιανναρά. Μάλιστα ο μακαριστός Φλωρίνης στη ΣΠΙΘΑ, φύλλο 444 έτος 1986, τόνισε τα εξής βαρυσήμαντα αναφορικά με την επικίνδυνη και ναρκοθετούσα τη σωτηρία μας γιανναρική διδαχή:

"Όσον το κατά σε, κ.Γιανναρά, λόγω του ψυχικού συμπλέγματος υπό του οποίου πάσχετε, συνετελέσατε ουκ ολίγον με την στείραν και άγονον κριτικήν σας να δυσφημισθεί και διαβληθεί το χριστιανικόν κίνημα. Με τας παραδόξους ιδέας που εκηρύξατε εγίνατε, ασυνειδήτως ή ενσυνειδήτως - ο Θεός οίδεν -, εμπνευστής ενός ιδεολογικού ρεύματος, ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, κεκαλυμμένων με επίχρισμα ορθοδόξου παραδόσεως και καλογερισμού.".
Ετέθη, λοιπόν, συνοδικώς το θέμα της καταδίκης των γιανναρικών κακοδοξιών αλλά, δυστυχώς, δεν έγινε τίποτε, υπαιτιότητι, κυρίως, του τότε μητροπολίτη Θηβών και νυν αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου που "αλληθώρισε" προς το θέμα των ιεραποστολικών αδελφοτήτων και το κέντρο βάρους της όλης υποθέσεως μετατοπίστηκε αλλού. Εν τω μεταξύ η γιανναρική αίρεση συνεχίζει ανεμπόδιστα το διαβρωτικό της "έργο" προς δόξαν του...αρχεκάκου όφεως που τέρπεται όταν ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανε απόλλυνται συνεπεία φρικαλέων ετεροδιδασκαλιών!
Και, φυσικά, αφού η εκκλησiαστική ηγεσία εκώφευσε σκανδαλωδώς και εξακολουθεί να κωφεύει στο διηνεκές άδραξαν την ευκαιρία οι προφέσσορες του ΕΚΠΑ και αναγόρευσαν σε επίτιμο διδάκτορα το γνωστό "θεολογούντα φιλόσοφο" ή "φιλοσοφούντα θεολόγο",( διαλέγει και παίρνει κανείς...) προς δόξαν της...ανορθοδόξου και αντιπατερικής θολο-λογίας και προς  νεο-νικολαιτικό "εμπλουτισμό" των θεολογικών μας γραμμάτων! "Και διηγώντας τα να κλαις"!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιπροσθέτως, θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαριστού καθηγητή Κωνσταντίνου Μουρατίδη που θεοφιλώς αγωνίσθηκε προκειμένου ο φορέας ψυχοφθόρων ιδεοληψιών Χ.Γιανναράς να μην συμπεριληφθεί στο καθηγητικό δυναμικό της Θεολογικής Σχολης του ΕΚΠΑ.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Aς μην ξεχνούμε ότι ο πολύς Γιανναράς έγραψε απαξιωτικά για τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙ ΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΣΕΚΛΗΘΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ Κ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

"Αὐτοὶ ἐκ τοῦ κόσμου εἰσὶν, διὰ τοῦτο ἐκ τοῦ κόσμου λαλοῦσιν καὶ ὁ κόσμος αὐτῶν ἀκούει".

Ανώνυμος είπε...

http://orthodoxmathiteia.blogspot.gr/2014/09/1792014.html
Οι ιθύνοντες της μητροπόλεως Μεσογαίας θεώρησαν σκόπιμο να μιλήσει στους νέους προ τριετίας ο Χρήστος Γιανναράς! Πού καταντήσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Τι πράγματα είναι αυτά άγιε Μεσογαίας;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στη Θεολογική Σχολή Αθηνών!

Φώτης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com